Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

25 milliárdos forrás a Pannon Parkra 2015. február 16.

25 milliárd forintnyi forrást biztosít a Kormány a középtávú fejlesztési terveink között szereplő Pannon Park megvalósítására. Az erről szóló döntés a január 28-i kormányülésen született meg, a határozat pedig azóta a Magyar Közlönyben is megjelent.

Aki nyomon követi Állatkertünk fejlődését, jól tudhatja, hogy a megszűnt Vidámparktól örökölt területen, ahol jelenleg a Holnemvolt Park működik, középtávon két nagyobb fejlesztést szándékozunk megvalósítani. Ezek közül az egyik, a várhatóan 2016-ban megnyíló úgynevezett Mesepark kivitelezése már folyamatban van, a jóval nagyobb beruházásnak számító Pannon Park esetében azonban jelenleg az engedélyezési tervek elkészítése zajlik.

Az említett két fejlesztés koncepcióját Budapest Főváros közgyűlése már korábban elfogadta, s a Kormány is határozott már annak elvi támogatásáról. Mi több, a városvezetés döntése nyomán a Mesepark megvalósításához a szükséges forrásokat is sikerült biztosítani. A sokkal nagyobb léptékű Pannon Park vonatkozásában a január 28-i kormányülésen született döntés a finanszírozásról. A határozat szerint a Kormány egyetért a Pannon Park projekt teljes és maradéktalan megvalósításával, amelynek érdekében 25 milliárd forintos keretösszeg erejéig biztosítja a szükséges támogatást.

A Kormány döntését másnap, a január 29-én megtartott kormányszóvivői tájékoztatón hozta nyilvánosságra dr. Kovács Zoltán kormányszóvivő. A bejelentés után Tarlós István főpolgármester beszélt az Állatkert fejlesztésének fontosságáról és a Holnemvolt Park első szezonjának kimagasló eredményeiről, majd pedig prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója mutatta be a Pannon Park fejlesztési program szakmai részleteit. A sajtótájékoztatóra egyébként az Állatkertben, azon belül is a Holnemvolt Park rendezvénytermében került sor, ahol a tavalyi szezonban Marica bábszínháza működött (idén, 2015-ben is itt fog működni).

A Pannon Park megvalósítására elkülönített 25 milliárd forintos forrásról szóló kormányhatározat azóta a Magyar Közlönyben is megjelent a 1044/2015. (II. 10.) számú kormányhatározatként.