Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A Pannon Park biodómja Európa legjobb szabadidős létesítménye 2018. december 15.

Az International Properity Awards rangos építészeti, ingatlanszakmai díj nemzetközi zsűrije Európa legjobbjának választotta a Pannon Park biodóm projektet a szabadidős célú létesítményének kategóriájában.

Nemzetközi szakmai díjban részesült a Pannon Park biodóm projekt, amely az Állatkertünk új területein megvalósuló négy fejlesztés közül a legnagyobb szabású fejlesztési program. A jelenleg még kivitelezés alatt álló bemutató komplexumot az International Properity Awards rangos építészeti, ingatlanszakmai díj nemzetközi zsűrije Európa legjobbjának találta a szabadidős célú létesítmények kategóriájában.

A Pannon Park, illetve annak központi építménye, a biodóm terveit a fenntartható építészet vezető hazai cégcsoportjának számító Paulinyi-Reith & Partners készítette. A projektet vezető tervezőként dr. Paulinyi Gergely, dr. Reith András, és az Ybl-díjas dr. Anthony Gall irányítják.

A díj odaítélése kapcsán dr. Reith András, a P-RP fenntarthatóságért felelős igazgatója kiemelte: „A Pannon Park részeként megvalósuló Biodóm tervezésekor a teljeskörű látogatói élmény megteremtése, a lehető legoptimálisabb és legracionálisabb megépíthetőség és üzemeltethetőség érdekében a legújabb technológiákat és tervezési eszközöket alkalmaztuk".

„A tervezés során arra törekedtünk, hogy egy olyan szabályozott és élőház jellegű klímával rendelkező, dombszerű csarnokszerkezetet hozzunk létre, amely télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő világ bemutatására. Ezzel elértük azt, hogy a Biodóm élőlényei a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között éljenek majd" – tette hozzá dr. Paulinyi Gergely, a P-RP elnök-vezérigazgatója.

A leendő, jelenleg még építés alatt álló Pannon Parkról, és annak központi építményéről, a biodómról további információk itt olvashatók.