Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egyeztetés a Levegő Munkacsoporttal 2016. november 25.

A fejlesztésekkel kapcsolatos társadalmi egyeztetések részeként november 23-án a Levegő Munkacsoport Szakértői Testületének mutattuk be elképzeléseinket egy kilenc előadásból álló részletes, tematikus bemutatón.

A Fővárosi Állat- és Növénykert nagy fontosságot tulajdonít a volt vidámparki területeken megvalósuló fejlesztésekkel kapcsolatos tájékoztatásnak, társadalmi egyeztetésnek. Túl azon, hogy az elképzelések már a beruházás döntés-előkészítési fázisában is nyilvánosak voltak, s azokról a Fővárosi Közgyűlés is nyilvános üléseken határozott, az intézmény a sajtó útján, illetve saját honlapjának külön e célra létrehozott felületein is rendszeres, részletes tájékoztatást nyújt a fejlesztési elképzelésekről.

A fentiek mellett az Állatkert az elmúlt időszakban több meghatározó szakmai szervezet és testület – köztük például a Magyar Tudományos Akadémia Környezettudományi Elnöki Bizottságának Biodiverzitás Albizottsága, illetve a Magyar Urbanisztikai Társaság – számára is szervezett a fejlesztési elképzeléseket részletesen bemutató, több előadásból álló programokat.

November 23-án a Levegő Munkacsoport Szakértői Testületének tájékoztatására tartottunk ilyen szakmai eseményt. Ennek tematikai vázát a Levegő Munkacsoport által előzetesen megfogalmazott kérdések alkották, amelyek számos témakört, többek között a fák védelmét, energetikai kérdéseket, valamint a fenntarthatóság kérdéskörét is érintették. Az állatkerti szakemberek úgy állították össze az esemény programját, hogy miden felvetett kérdéskör összefüggéseit bemutassák, s minden kérdésre választ adjanak.

Összesen kilenc előadásra került sor, amelyekben foglalkoztak az egykori Vidámparktól örökölt terület átvételkori állapotával, a választott fejlesztési irány szakmai indokaival, a fenntarthatóságnak a tervezés során érvényesített szempontjaival, a Meseparkkal kapcsolatos tervekkel, az egykori vurstli és az Angolpark történelmi hagyatékának megőrzésével, a zöldfelületek kérdésével, valamint az Állatkert fenntarthatósági stratégiájával, az intézmény természetvédelmi tevékenységével, illetve a kertben zajló, a környezettudatos szemlélet formálásával kapcsolatos munkával is.