Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Képzőművészeti kiállítás a hullámvasút alatt 2015. május 7.

Május elseje óta látogatható az Altamira Egyesület képzőművészeti kiállítása a hullámvasút alatti kiállítóteremben. A tárlaton csaknem harminc művész közel hetven természet által inspirált alkotását, festményét, grafikáját és szobrát mutatjuk be.

Április utolsó napján volt az ünnepélyes megnyitója az Altamira Egyesület képzőművészeti kiállításának, amelyet május 1-től 31-ig tekinthet meg a nagyközönség a hullámvasút alatti kiállítótérben. A tárlat csaknem harminc művész közel hetven alkotását vonultatja fel, amelyek mindegyikét valamilyen módon a természet, illetve az állatvilág inspirálta. A kiállított műtárgyak között akadnak festmények, grafikák, karikatúrák és szobrok is.

Az Altamira Egyesület 1994-ben alakult olyan képző- és iparművészek összefogásával, akiket megihlet a természet szépsége és végtelen gazdagsága. Az alapszabályban megfogalmazottak szerint a ma már több mint ötven főből álló tagság célja a természet értékeinek művészi megörökítése és népszerűsítése, illetve a szemléletformálás, a természeti szép iránti vágy helyes útra terelése is. A tagok között akadnak kitűnő illusztrátorok, bélyegtervezők, sokszorosító grafikusok, állatszobrászok, faliszőnyeg-tervezők, éremművészek és természetesen festőművészek is. Közülük több művész munkásságát díjazták már magas kitűntetéssel itthon és az országhatárokon túl is.

A hullámvasút alatt található kiállítótér az idei szezonban számos kiállításnak ad otthont. Áprilisban volt látható az Életre keltett papír című tárlat Horn Ákos, a fiatalon elhunyt origami művész alkotásaiból. Júniusban az Altamira Egyesület akadémikusainak alkotásaiból nyílik majd kiállítás, a a nyár utolsó heteiben pedig az Árpád-házi királyokat bemutató panoptikumot tekintheti meg a nagyközönség.