Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

MTA bizottsági bejárás a Pannon Park területén 2018. november 10.

Állatkertünkben tartotta kihelyezett ülését a Magyar Tudományos Akadémia Építéstudományi Állandó Bizottsága. Az ülés témája a készülő Pannon Park volt, a bizottság tagjai egy séta keretében magát az építkezést is megtekintették.

November 6-án Állatkertünkben tartotta kihelyezett ülését a Magyar Tudományos Akadémia Építéstudományi Állandó Bizottsága. Az ülés keretében először dr. Kozó László, az Állatkert operatív igazgatója mutatta be a Pannon Park fejlesztési program előzményeit, majd a Pannon Park terveit készítő iroda részéről dr. Reith András építész tervező – aki egyébként maga is a bizottság tagja – a Pannon Park, és annak központi építménye, a biodóm terveit ismertette, kitérve a tervezési folyamat számos tudományos vonatkozására is.


Az előadások után a helyszíni bejárás következett. A bizottság tagjai egy séta keretében szinte a teljes építési területet bejárták, megtekintve a már elkészült szerkezeteket, valamint az éppen folyamatban lévő munkálatokat, így többek között a dómok szerkezetének szerelését is.

Az Állatkert új területein megvalósuló fejlesztések ügyében az Állatkert már a kivitelezés kezdetét megelőzően széleskörű társadalmi párbeszédet folytatott, és számos szakmai szervezettel, testülettel, többek között az UNESCO műemlékvédelmi bizottságával (ICOMOS), a Magyar Tudományos Akadémia Környezettudományi Elnöki Bizottságának Biodiverzitás Albizottságával, a Magyar Urbanisztikai Társasággal, valamint a Levegő Munkacsoporttal is egyeztetett.