Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Óriási érdeklődés a Múzeumok Éjszakáján 2014. június 25.

Az idei Múzeumok Éjszakája alkalmával a Holnemvolt Park is különleges programmal várta az érdeklődőket. Összesen több mint nyolcezer fő volt kíváncsi a műemléki játékokra, a terület múltjának relikviáit bemutató Holtvolt-tárra, illetve a parkba tavasszal beköltözött állatok sokaságára. Az érdeklődők közül csaknem ezer fő az országhatárokon túlról érkezett.

A 2003 óta minden évben megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája gazdag programkínálatához ebben az évben a frissen átadott Holnemvolt Park is csatlakozott. A terület múltjának emlékeit, az egykori vurstli, Angolpark és a Vidámpark relikviáit felvonultató Holvolt-tár mellett egy időszaki tárlattal, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának fotókiállításával vártuk a régi idők szórakoztatása iránt érdeklődőket. Emellett két műemlék játékra, az 1906 óta működő falovas körhintára, és az 1910-es évek elején üzembe helyezett barlangvasútra is felülhettek a látogatók. Közben 20 percenként induló tematikus séták keretében ismertettük meg a közönséggel a Holnemvolt Park örökölt régi és a tavaszi megnyitás óta megtekinthető új látnivalóit. A programok mellett gasztronómia élményeket is kínált az este, hiszen meg lehetett kóstolni a vurstli legendás ételeit, így a sült kolbászt, ahogy Liliom szerette, a hintáslegény pecsenyéjét és számos más finom falatot.

Különösen sokan készítettek közös fotót Bástya elvtárssal, Bacsó Péter A tanú című filmjének nevezetes szereplőjével, akit a Holvolt-tárban egy uniformisba öltöztetett bábú jelenített meg, s „aki" mellé be is lehetett ülni az egykori viharvasút – illetve a filmbéli „szocialista szellem vasútja" gondosan megőrzött kocsijába.

A 20 órától 24 óráig tartó programot kimagaslóan sok látogató, összesen 8079 fő tisztelte meg érdeklődésével és jelenlétével minden negyedik volt gyermek és minden tízedik látogató érkezett az országhatárokon túlról.