Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pályafelújítás a hullámvasúton 2014. április 11.

A hamarosan megnyíló Holnemvolt Parkban a Vidámparktól örökölt műemlék játékokat tovább szeretnénk üzemeltetni. Ehhez azonban még számos műszaki feladatot kell elvégezni. Különösen igaz ez a hullámvasútra, amely a Vidámpark üzemének utolsó időszakában már csak korlátozottan, illetve egyáltalán nem működött.

Lázas munka folyik a hullámvasúton. A műszaki csapat azon dolgozik, hogy a patinás játék hamarosan újra a látogatók rendelkezésére állhasson. Tudnivaló ugyanis, hogy már a Vidámpark bezárása előtti hetekben és hónapokban voltak meg nem oldott műszaki problémák a hullámvasút üzemeltetésével kapcsolatban. Így azok, akik akkoriban keresték fel a parkot, azt tapasztalhatták, hogy a játék egyáltalán nem üzemelt, vagy ha mégis, a szerelvényeket csak részben töltötték fel utasokkal.

Állatkertünk már korábban is kinyilvánította, hogy a terület átvétele után is megőrzi az értéket képviselő műemlék játékokat. Éppen ezért a nemsokára megnyíló Holnemvolt Parkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szóban forgó játékokat – amelyeket a Vidámpark is a korábbi Angolparktól és vurstlitól örökölt meg – a közönség minél hamarabb újra használhassa. Ez az elv vonatkozik a hullámvasútra is, amelyet szándékaink szerint már a Holnemvolt Park megnyitásától kezdve ismét a látogatók rendelkezésére bocsátanánk. Ehhez azonban gondoskodnunk kell azoknak a hibáknak a kijavításáról, amelyek miatt már a Vidámpark bezárása előtt is gondok voltak a hullámvasút üzemeltetéséről, illetve el kell végeznünk azokat a nagyjavításokat is, amelyeket máskülönben a téli időszakban szoktak elvégezni, de amelyekre a terület üzemeltetésének február végi átvételéig még csak az előkészítés szintjén sem került sor.

Jelenleg a hullámvasút pályájának felújítása zajlik az állomáson kívüli nyílt pályaszakaszok egy részén, ahol e munkálatok elvégzésére feltétlenül szükség van. A felújítás keretében egyrészt a vasúti felépítményt, másrészt az alépítménynek a felépítménnyel közvetlenül érintkező részét cserélik ki. Ez érinti a fa nyompályát és az azon található vaslemezcsík futófelületet, illetve a nyompálya külső oldalán lévő visszagurulásgátlót is. A felújított pályaszakaszok messziről is jól láthatók, hiszen az ide beépített új faanyag most még jóval világosabb színű, mint a hullámvasút építményének régebbi fa elemei.

A pályafelújítás után a következő feladatot a gördülőállomány, vagyis a hullámvasúti szerelvények nagyjavítása jelenti majd. A hét szerelvény közül kettőnél a szükséges javítások már megtörténtek, ezekkel tehát nemcsak a felújított pálya ellenőrzéséhez szükséges futáspróbákat lehet majd elvégezni, hanem a Holnemvolt Park megnyitása után meg lehet kezdeni a hullámvasút üzemeltetését is. A másik öt szerelvényt le kell majd daruzni a pályáról, hogy a műhelyben el lehessen végezni a szükséges nagyjavítást. Ez a művelet ugyan várhatóan nem fejeződik be a park megnyitásáig, de a két teljesen üzemkész szerelvénnyel addig sem fog gondot jelenteni a hullámvasút üzemeltetése.