Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szavazz az új állatkerti terület nevére! 2014. március 7.

A vidámparki terület átvétele kapcsán a számtalan feladatunk egyike, hogy "nevet adjunk a gyereknek". Ehhez kérnénk most egy kis segítséget tőletek: szavazzatok, mi legyen az új terület neve.

Bizonyára értesültél róla, hogy a 2012 novemberében hozott közgyűlési határozat alapján, a Budapesti Állatkert idén februárban átvette az egykori Vidámpark kulcsait. Adódik a kérdés: vajon az Állatkert mihez fog kezdeni a területtel, milyen új látnivalók, milyen programok várhatók, és persze mikortól lehet ezeket igénybe venni? A jövőre vonatkozó nagyszabású terveinkről itt olvashatsz részletesen: http://www.zoobudapest.com/pannonpark/jovo

De mit kínál vajon az Állatkert 2014-ben az új területen?

Természetesen az is felmerülhetne lehetőségként, hogy az új létesítmények létrejöttéig zárva tartsuk, és egyszerűen építési terület legyen. Az Állatkertnek azonban az a szándéka, hogy már 2014-ben is kínáljon programokat az új területen. Ez természetesen nem lesz könnyű feladat, hiszen az üzemeltetni kívánt műemléki játékok műszaki teendői, a terület általános állapotának feljavítása, a bemutatni kívánt állatok életterének kialakítása, a területen nyújtott egyéb szolgáltatásokra megtalálni a legmegfelelőbb együttműködő partnereket, mindez rengeteg munkát jelent. Minden nehézséget nem tudunk 2-3 hónap alatt felszámolni, így egy ideig lesznek még átmeneti, ideiglenes megoldások is. Azonban bízunk benne, hogy látogatóink, akik szeretik az Állatkertet, méltányolni fogják majd erőfeszítéseinket és az elért eredményeket.

Az új területre tervezett, 2014-ben már igénybe vehető programokról itt adunk folyamatosan tájékoztatást: http://www.zoobudapest.com/pannonpark/jelen

Működtetni szeretnénk a közkedvelt és egyben műemléki védettséggel bíró játékokat (igen, a Hullámvasutat is!), szeretnénk sokféle állatot – amennyire lehet, testközelből – bemutatni, illetve számos olyan szórakozási lehetőséget megteremteni, amelyből kiveheti részét a családok apraja-nagyja.

A sok-sok fizikai tennivaló mellett természetesen dolgozunk azon is, hogy „nevet adjunk a gyereknek". Hiszen mégiscsak mondani kell valamit a családnak, hogy hova is megyünk a hétvégén? Megyünk egy jó mókára a .....-ba? Lovagolunk a csacsin a ................ban?

Ehhez kérnénk most egy kis segítséget tőletek!
A névötleteink sokaságából kiválasztottunk hatot. Melyik tetszik neked a legjobban?

Jelöld be! Vagy ha úgy érzed, van egy jobb ötleted, írj egy plusz javaslatot!
Mindezt megteheted itt, ezen az online felületen!

Szeretnénk megtalálni azt a nevet, amelyet a legtöbben látnának szívesen az elkövetkező 2-3 év során az új állatkerti terület bejáratánál!

 

A szavazást 2014. március 16-án lezártuk, mindenkinek köszönjük a részvételt!