Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek

Események a Pannon Park és a Holnemvolt Vár életében.

Hírek (Készül a jövő)

Lóra fel! Újjáéledő lovas hagyományok2018. március 14.

Állatkertünk hamarosan megnyíló új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban sok más mellett lovas élményekkel is várjuk majd a nagyközönséget. Szeretnénk feléleszteni kertünk gazdag lovas hagyományait.

Gazdasági udvarból állatkerti játszópark2018. március 7.

A hamarosan megnyíló Holnemvolt Vár területének egy része korábban az Állatkert gazdasági udvaraként működött, s ennek az udvarnak is megvan a maga históriája. Volt itt jégverem, terményes, istálló, állatklinika és munkásszálló is.

Földmunkák és alapozás2018. február 20.

Jelentősen előrehaladtak a Pannon Park, illetve annak központi építménye, a biodóm tavaly szeptemberben megkezdett kivitelezési munkálatai. Az azóta történteket, így a földmunkákat és az alapozást kisfilmünk másfél percbe sűrítve mutatja be.

ICOMOS delegáció látogatása2018. február 8.

Előadás és helyszíni bejárás keretében ismerhették meg az ICOMOS Tanácsadó Missziójának tagjai az Állatkert korábbi műemlékvédelmi eredményeit és a jelenleg zajló fejlesztéseket. Intézményünk munkáját egyébként már 2009-ben ICOMOS-díjjal ismerték el.

Környezetbarát fűtésről írt alá megállapodást a FŐTÁV és az Állatkert2017. október 27.

Szolgáltatási szerződést írt alá a FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. és a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkert új létesítményeinek környezetbarát fűtéséről. Az együttműködésnek komoly előzményei vannak jelentős sikerekkel.

A Pannon Park létesítményeinek alapkőletétele2017. október 5.

Október 3-án, kedden került sor a Pannon Park létesítményeinek ünnepélyes alapkőletételére Tarlós István főpolgármester, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatójának részvételével.

Lezárult a körhinta idei szezonja2017. szeptember 12.

Szeptember 10-én lezárult a műemléki körhinta idei szezonja. A patinás játék azonban ezután sem fog Csipkerózsika-álmot aludni: folytatjuk az év elején megkezdett munkát, s a forgófedélzet figurái után magát a körhintaházat is rendbe hozzuk.

Műhelyből tevekifutó lesz2017. szeptember 4.

A leendő Holnemvolt Vár megvalósításának egyik újabb állomása az egykori szociális épület végének elbontása, amelyre a napokban többen is figyelmesek lehettek. Az így felszabaduló területen és annak környékén fogjuk kialakítani a tevék új kifutóját.

Beszámoló fás szárú növények cseréjéről2017. augusztus 31.

Az előzetes szakvélemények és a jogszabály által előírt hatósági eljárás lefolytatása alapján a fejlesztési területen 16 fás szárú növény kivágására került sor, amelyet 66 újonnan telepített fával fogunk pótolni. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.

Kisfilm a legnagyobb fa áttelepítéséről2017. augusztus 10.

A fejlesztési területen áttelepítendő fák közül egy termetes platán volt a legnagyobb. Kisfilmünkben röviden összefoglaljuk a 16 hónappal korábban megkezdődött előkészítés, majd a tulajdonképpeni átültetés legfőbb mozzanatait.