Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek

Események a Pannon Park és a Holnemvolt Vár életében.

Hírek (Készül a jövő)

A hucul lovak is visszatérnek2018. április 6.

Hamarosan megnyíló új játszóparkunk, a Holnemvolt Vár, azon belül a Nyíhangár térsége lesz az új otthona az Állatkertünkbe visszatérő hucul lovaknak. Ennek az őshonos fajtának a hazai állománya nagyrészt intézményünknek köszönheti fennmaradását.

Épül-szépül a Holnemvolt Vár2018. március 29.

A kedden megtartott szezonnyitó sajtótájékoztató során a készülő Holnemvolt Vár több helyszínét is megmutattuk az eseményen részt vevő újságíróknak. Azon dolgozunk, hogy a nagyközönség is minél hamarabb birtokba vehesse az új állatkerti játszóparkot.

A körhinta szomszédsága2018. március 23.

Az Állatkert hamarosan megnyíló új családi játszóparkja, a Holnemvolt Vár kialakítása során arra is odafigyelünk, hogy az Állatkerti körút felé eső látkép idézze fel az egy évszázaddal ezelőtti, „békebeli” hangulatot.

Lóra fel! Újjáéledő lovas hagyományok2018. március 14.

Állatkertünk hamarosan megnyíló új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban sok más mellett lovas élményekkel is várjuk majd a nagyközönséget. Szeretnénk feléleszteni kertünk gazdag lovas hagyományait.

Gazdasági udvarból állatkerti játszópark2018. március 7.

A hamarosan megnyíló Holnemvolt Vár területének egy része korábban az Állatkert gazdasági udvaraként működött, s ennek az udvarnak is megvan a maga históriája. Volt itt jégverem, terményes, istálló, állatklinika és munkásszálló is.

Földmunkák és alapozás2018. február 20.

Jelentősen előrehaladtak a Pannon Park, illetve annak központi építménye, a biodóm tavaly szeptemberben megkezdett kivitelezési munkálatai. Az azóta történteket, így a földmunkákat és az alapozást kisfilmünk másfél percbe sűrítve mutatja be.

ICOMOS delegáció látogatása2018. február 8.

Előadás és helyszíni bejárás keretében ismerhették meg az ICOMOS Tanácsadó Missziójának tagjai az Állatkert korábbi műemlékvédelmi eredményeit és a jelenleg zajló fejlesztéseket. Intézményünk munkáját egyébként már 2009-ben ICOMOS-díjjal ismerték el.

Környezetbarát fűtésről írt alá megállapodást a FŐTÁV és az Állatkert2017. október 27.

Szolgáltatási szerződést írt alá a FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. és a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkert új létesítményeinek környezetbarát fűtéséről. Az együttműködésnek komoly előzményei vannak jelentős sikerekkel.

A Pannon Park létesítményeinek alapkőletétele2017. október 5.

Október 3-án, kedden került sor a Pannon Park létesítményeinek ünnepélyes alapkőletételére Tarlós István főpolgármester, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatójának részvételével.

Lezárult a körhinta idei szezonja2017. szeptember 12.

Szeptember 10-én lezárult a műemléki körhinta idei szezonja. A patinás játék azonban ezután sem fog Csipkerózsika-álmot aludni: folytatjuk az év elején megkezdett munkát, s a forgófedélzet figurái után magát a körhintaházat is rendbe hozzuk.