Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek

Események a Pannon Park és a Holnemvolt Vár életében.

Hírek (Készül a jövő)

Műhelyből tevekifutó lesz2017. szeptember 4.

A leendő Holnemvolt Vár megvalósításának egyik újabb állomása az egykori szociális épület végének elbontása, amelyre a napokban többen is figyelmesek lehettek. Az így felszabaduló területen és annak környékén fogjuk kialakítani a tevék új kifutóját.

Beszámoló fás szárú növények cseréjéről2017. augusztus 31.

Az előzetes szakvélemények és a jogszabály által előírt hatósági eljárás lefolytatása alapján a fejlesztési területen 16 fás szárú növény kivágására került sor, amelyet 66 újonnan telepített fával fogunk pótolni. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.

Kisfilm a legnagyobb fa áttelepítéséről2017. augusztus 10.

A fejlesztési területen áttelepítendő fák közül egy termetes platán volt a legnagyobb. Kisfilmünkben röviden összefoglaljuk a 16 hónappal korábban megkezdődött előkészítés, majd a tulajdonképpeni átültetés legfőbb mozzanatait.

Eredményes a Pannon Park kivitelezésére kiírt pályázat2017. augusztus 10.

Eredményesen zárult a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. A felhívásra két ajánlattevő jelentkezett. Közülük a közbeszerzési eljárás eredménye alapján a Market Építő Zrt. nyerte el a megbízást.

Újabb mérföldkő a Pannon Park létrehozásában2017. július 28.

Eredményesen lezárult a Pannon Park kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás. A legalacsonyabb ajánlati árat a korábbi, sikertelen közbeszerzéshez képest kétmilliárd forinttal sikerült mérsékelni.

Koros platán átültetése2017. július 25.

16 hónapos előkészítés után hétfőn átültettük a Döbröginek elnevezett, 101 cm törzsátmérőjű platánt, amely földlabdával és az azt összetartó szerkezettel együtt 107 tonnát nyomott. Az új területen átültetésre kerülő fák közül Döbrögi a legnagyobb.

Elkészült az új kiszolgáló zóna2017. június 28.

Június 22-én adtuk át az új kiszolgáló zónát. Itt található az új üzemellátási épület a műhelyekkel, öltözőkkel, illetve a takarmányozási központtal, az új állatorvosi állomás, valamint az intézményi adminisztráció irodáit befogadó épület is.

Közműkiváltás a fejlesztési területen2017. június 27.

A Hermina út 1950-ben megszűntetett, az egykori Angolpark és a vurstli közötti szakaszának örökségeként a volt vidámparki terület alatt nyílegyenesen haladt át egy 600 mm-es főnyomócső. Nemrégiben végeztük el ennek áthelyezését.

Újra forog a régi körhinta2017. március 31.

Áprilistól a munkaszüneti napokon ismét várja a látogatókat az egykori vurstli híres „falovas” körhintája, amely most az „utcáról”, az Állatkerti körút felől közelíthető meg. A patinás játék az elmúlt szezon vége óta jelentős felújításon esett át.

Tavasznyitó áttekintés fejlesztéseinkről2017. március 31.

A Fővárosi Állat- és Növénykert már kibővült területén zajló fejlesztési projektek mindegyikén jelentős az előrehaladás, több szálon párhuzamosan folynak a munkák. Az aktuális részletekről Dr. Persányi Miklós főigazgató számol be a Budapest folyóirat hamarosan megjelenő, 2017 áprilisi számában.