Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Holnemvolt Vár

Minden újranyitással és állatházak nyitvatartásával kapcsolatos információ elolvasható újranyitás aloldalunkon.

Az Állatkert új területein megvalósuló fejlesztések közül elsőként az intézmény új játszóparkját, a Holnemvolt Várat vehette birtokba a nagyközönség. A 2018 májusában átadott, másfél hektárnyi komplexumban mesés állatok, állatos mesék, játékok és élmények sokasága várja a látogatókat, különös tekintettel a kisgyermekes családokra. A játszópark látogatásával kapcsolatos praktikus információkat, illetve az aktuális programkínálatot a Holnemvolt Vár önálló honlapján lehet megtalálni. Honlapunknak ebben a részében a Holnemvolt Vár mint fejlesztés előzményeiről és megvalósulásáról olvashatnak az érdeklődők.

Előzmények

Hogyan született meg a Holnemvolt Vár ötlete? Mi volt korábban ezen a területen? Ez történt az ötlet megszületésétől a kivitelezés kezdetéig.

Megvalósítás

Régi épületek felújítása, eltűnt építmények újraalkotása, állattartó helyek kialakítása, koros fák átültetése, játszóterek, játszóhelyek alkotása: így jött létre a Holnemvolt Vár.

A régi gazdasági udvar

A Holnemvolt Vár egy részének helyén 1908 és 2017 között – csaknem 110 éven át – az Állatkert régi gazdasági udvara működött. Történetét érdemes felidézni.