Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Kiszolgáló zóna

Az Állatkert zavartalan üzemeltetéséhez szükséges kiszolgáló funkciók a közelmúltig főként az egykori gazdasági udvar térségében koncentrálódtak, amely a kertnek az egykori Vidámpark felé eső végében, a cirkusz épülete mögött helyezkedett el. Ennek a gazdasági udvarnak a helyét még 1909-ben jelölték ki, amikor ez a terület a kert félreeső, „hátsó” sarkának számított. A volt Vidámpark területének átvétele után azonban már egyáltalán nem volt annyira félreeső, s ebben az új helyzetben sokkal ésszerűbb, ha ezt a területet is megnyitjuk a nagyközönség előtt. Ehhez azonban új helyet kellett találni az üzemellátási, kiszolgáló funkciók számára is. Az új kiszolgáló zónát a volt vidámparki terület mögött alakítottuk ki.

Üzemépület

A teljesen új üzemellátási épület földszintes szárnyában egy új, tágas, korszerű takarmányozási központ létesült, a háromszintes épületszárnyban pedig a műhelyek, az öltözők, illetve az intézményi könyvtár kapott helyet.

Állatorvosi állomás

Az új állatorvosi állomást a Toxikológiai Intézettől örökölt épület melléképületében alakítottuk ki, amely eredetileg – amikor az épület még rendőrségi laktanya volt – istállónak használtak a rendőrlovak elhelyezésére.

Irányítási Központ

Az Irányítási Központ a Toxikológiai Intézet volt épületében került kialakításra. Ide került a főigazgatóság, a titkárság, a tanácsterem, illetve itt kaptak helyet az adminisztrációt szolgáló különféle irodák, munkaszobák is.