Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Üzemépület

Az új kiszolgáló zóna kialakítása során egy teljesen új üzemépület felépítésére is sor került. Ez az épület az új terület hátsó, a Hungária körút felüljárója, illetve a vasút felé tekintő hátsó sarkában kapott helyet. Alaprajzát jelentős mértékben meghatározták a területen álló fák is, mivel a tervezők úgy rajzolták meg az épület kontúrjait, hogy mellette a fák is megmaradhassanak. Az épület két szárnyának találkozásánál lévő kis udvart is azért alakították ki, hogy az ott álló japánakácot ne kelljen máshová költöztetni.

Az új üzemépület egy földszintes, illetve egy háromszintes épületszárnyból áll. A földszintes szárnyban kapott helyet az új takarmányozási központ, amely egy tágas takarmánykonyhából, hűtőtermekből és fagyasztókamrákból, terménytárolóból és különféle előkészítő és kiszolgáló helyiségekből áll. Ebből a takarmányozási központból látjuk el naponta friss és teljes értékű takarmánnyal az Állatkertben élő mintegy kilencezer állatot.

Az üzemépület háromszintes szárnyának földszintjén az asztalosműhely, illetve a lakatosműhely, továbbá egy elektromos helyiség kapott helyet. Az első emeleten találhatók az állatkerti dolgozók öltözői, illetve néhány további helyiség, többek között a villanyszerelők műhelye is. A második emeletet egyrészt az intézményi könyvtár, másrészt az Ismeretterjesztő Osztály helyiségei foglalják el.

Az épület hasznos alapterülete 1874 négyzetméter, ebből 1049 négyzetméter jut a földszintre, 396 négyzetméter az első, 422 négyzetméter pedig a második emeletre.

A takarmánykonyha ezt megelőzően több mint száz éven át az egykori gazdasági udvarban működött, a műhelyek és az öltözők helye pedig az 1969-ben épült úgynevezett szociális épületben volt. Az intézményi könyvtár korábban a szolgálati épület tetőterében, azt megelőzően az egykori Zsiráfház emeletén, még korábban a mai India-ház emeletén volt megtalálható.