Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Közlemények, dokumentumok

A megszűnt Vidámpark átvétele óta kezdettől fogva arra törekedett az Állatkert, hogy a nyilvánosságot teljes körűen tájékoztassa a terület hasznosításáról, ide értve az átmeneti időre létrehozott Holnemvolt Parkot, illetve a területre középtávon tervezett Holnemvolt Várat és Pannon Parkot is. Így amellett, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos fővárosi közgyűlési előterjesztések maguk is nyilvánosak voltak, s a róluk szóló határozatok is nyilvános üléseken születtek ellenszavazat nélkül, a saját csatornáinkon keresztül mindenkor tájékoztatást nyújtottunk a tervekről és az elképzelésekről. 2014 óta az Állatkert honlapján külön aloldalt szenteltünk a kérdésnek, számos állatkerti kiadványban adtunk tájékoztatást a tervekről, az Állatkert megfelelő helyein információs felületeket helyeztünk ki ugyanebben a témakörben, s érdeklődő szakmai szervezetnek is rendelkezésére álltunk előadásokkal, sőt, akár egész napos bemutatóval is.

A fentiek mellett a sajtón keresztül is igyekeztünk tájékoztatni a széles nyilvánosságot. Már 2013. szeptember 17-én részletes sajtótájékoztatót tartottunk a volt Vidámpark helyre tervezett fejlesztésekről, majd a terület tényleges átvétele után néhány nappal, 2014. február 19-én a sajtó részére helyszíni bejárást is tartottunk annak bemutatására, hogy mit és milyen állapotban vettünk át az egykori Vidámparktól. Ezeket a sajtótájékoztatókat minden esetben óriási érdeklődés kísérte. Ugyancsak sokan vettek részt a sajtó részéről a Holnemvolt Park hivatalos megnyitóján 2014. április 29-én. Természetesen ezek után is több hasonló eseményt tartottunk a sajtó, és a médián keresztül a széles nyilvánosság tájékoztatása céljából, amelyek közül kiemelkedő fontosságú volt a 2015. január 29-én az Állatkertben megtartott kormányszóvivői tájékoztató, amelynek során bejelentésre került a tervezett fejlesztések finanszírozásáról szóló kormányhatározat is. Legutóbb 2017. június 22-én tartottunk sajtótájékoztatót Budapest Főváros Önkormányzatának Főpolgármesteri Hivatalával, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen. A sajtótájékoztató fő témája a Pannon Park, illetve megvalósításának többlet forrásigénye, valamint az ezzel kapcsolatban elfogadott kormányhatározat volt, de ekkor került átadásra a fejlesztések részeként kialakított új kiszolgáló zóna is.

Annak a munkának az eredményeként, melynek során rendszeresen tájékoztatjuk a nyilvánosságot az új területeken megvalósítandó fejlesztésekről, az elmúlt időszakban számos közlemény és dokumentum született. Ilyenek a médiumok számára készített sajtóközlemények, a témához kapcsolódó egyéb közlemények, nyílt levelek, illetve olyan, magánszemélyek által közérdekű adatigénylés formájában feltett kérdéseire adott válaszok, amelyek a szélesebb nyilvánosság érdeklődésére is számot tarthatnak. Ezeket a dokumentumok az alábbi hivatkozásokra kattintva tölthetők le.

2020. február 19. – Válasz közérdekű adatigénylésre

2019.12.17. - Tető alatt a Biodóm – tavasszal lezárul a Pannon Park központi építményének szerkezet építése 

2017. augusztus 8. - Válasz közérdekű adatigénylésre

2017. július 14. - Válasz Heltai László nyilatkozatára

2017. május 22. - "Mi épül a Vidámpark helyén?" (magánszemély tájékoztatást kérő levele és az arra adott válasz)

2016. augusztus 5. - Növénykerttől ne féltsék a fákat! 

2015. október 13. – Novembertől kezdődnek a nagy állatkerti fejlesztések munkálatai

2015. március 26. – Újjászületetett a Mesecsónak szunyókáló óriása

2015. március 26. – Szezonkezdet az Állatkertben és a Holnemvolt Parkban

2014. november 28. – Újabb mérföldkő a Pannon Park létrehozásában

2014. október 31. – Vasárnapig üzemelnek a Holnemvolt Park játékai

2014. augusztus 1. – A világ minden tájáról várja az Állatkert a részvételi ajánlatokat

2014. árpilis 29. – Megnyílt a Holnemvolt Park

2014. február 19. – Az Állatkert átvette a volt Vidámpark területét