Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Holvolt-tár

A megszűnt Vidámpark területének átvételekor sok olyan tárgyat is megörököltünk, amely eredeti funkcióját elvesztette ugyan, de muzeális értékként fontosnak tartottuk a megőrzését. Ezekből a tárgyakból a körhintával csaknem szemközt található csarnokban alakítottuk ki a Holvolt-tárat, amely a Holnemvolt Park mindkét szezonjában látogatható volt.

A tárlatot befogadó tér maga is erősítette a „romtárlat” hangulatot, hiszen látvány szempontjából meglehetősen lepusztultan örököltük. Mivel azonban az épület maga biztonságos volt, kiváló helyszínt nyújtott a gyűjteménynek, hiszen már megjelenésével is tanúskodott azokról az állapotokról, amilyenbe az egykori Vidámpark a bezárásának előestéjéig jutott.

A Holvolt-tárba került például a kapuról leszerelt régi Vidámpark felirat (sajnos már nem az eredeti neon, de egy ahhoz nagyon hasonló utánzat, abban az állapotban, ahogy mi megörököltük). Vagy kiállítottuk néhány, már jóval a Vidámpark bezárása előtt megszűnt játék raktárakban megtalált kallódó elemeit. Egy nagy halom régi műanyag zseton is a tárlat része volt. A legnagyobb népszerűségnek azonban az egykori viharvasút két kocsija örvendett, amelyek közül az egyikbe beültettük Bástya elvtárs figuráját. Az egyenruhába bújtatott életnagyságú báb Bacsó Péter A tanú című filmjének híres karakterére emlékeztet abból a jelenetből, amikor Pelikán József a Vidámpark igazgatójaként a szellemvasutat a „szocialista szellem vasútjává” alakíttatta át. A Holvolt-tárban járva alighanem több ezren, vagy talán több tízezren ültek be a Bástya elvtárs melletti ülésre egy közös fotó erejéig.

A Holnemvolt Park bezárásával természetesen a Holvolt-tár sem látogatható jelenleg. Az itt bemutatott emlékeket, régi tárgyakat azonban ezután is megőrizzük, s igyekszünk megtalálni a lehetőségét annak, hogy a Holnemvolt Vár, illetve a Pannon Park megnyitása után is bemutathassuk valamilyen formában.