Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Milyen volt a Holnemvolt Park?

A Holnemvolt Park részben állatkert jellegű, de a különféle mutatványos elemeket is integráló családi szabadidőpark volt a 2014-es és a 2015-ös szezonban. Az állatokat mintegy harminc különböző faj képviselte. Voltak itt különféle háziállatok, közülük világszerte elterjedt fajták (például falabella póni, haflingi ló, Jersey marha, színes törpenyúl, holland bóbitás tyúk), őshonos vagy régen honosult magyar háziállatok (köztük hucul ló, magyar parlagi szamár, magyar tarka szarvasmarha, gyimesi racka juh, erdélyi kopasznyakú tyúk, fodros lúd), illetve egzotikus háziállatok (kétpúpú teve, láma, alpaka, törpezebu) is. Az állatsimogatóban törpekecskékkel és kameruni juhokkal lehetett ismerkedni, a tengerimalacok közösségének pedig egész kis várost építettünk apró házacskákkal. Persze nemcsak háziállatokat tartottunk ezen a helyen, hanem vadállatokat is. Közülük a hazai élővilágot a vaddisznók és a dámszarvasok képviselték, a távoli tájakét pedig a szurikáták, a barátpapagájok, vagy éppen a flamingók. Mi több, számos mentett madarat is bemutattunk a Holnemvolt Park röpdéiben.

Az állatok mellett természetesen a különféle játékoké volt a főszerep. Ezek egy részét örököltük, s mivel műemlékek, a terület újbóli megnyitásakor is lehet majd használni őket. Ilyen például a hullámvasút, az alatta található mesecsónak, vagy a régi körhinta. A játékok másik részét nem örököltük, hanem a leszerelt vidámparki játékok helyére mi magunk állítottuk fel őket, ideiglenes telepítéssel, többnyire „körhintás” vállalkozókkal együttműködve. Ezek nem óriás „hánytatógépek”, hanem egytől egyig szelíd, a kisgyermekes családok igényeihez igazodó játéküzemek voltak. Akadt például láncos és hattyús körhinta és kerti vasút is (ilyenek egykor a megszűnt Vidámparkban is voltak, de az utóbbi évtizedekben már teljesen hiányoztak), egy tavacskán távirányítású hajókat lehetett navigálni, s egy kalandpálya is működött kisebbekhez és nagyobbakhoz igazított nehézségi fokozattal.

A Holnemvolt Park emellett érdekes művészeti kiállítások és tárlatok színhelye is volt. A természetfotóktól a természet által ihletett szobrászművészeti alkotásokon át a hajtogatott origamik tárlatáig mindenféle érdekességet lehetett látni a park időszaki kiállításain. Rendszeresek voltak a különféle rendezvények is, például a Múzeumok Éjszakája, a Mutatványosok Éjszakája, illetve az Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Arra a két évre, amikor a Holnemvolt Parkot üzemeltettük, arra törekedtünk, hogy a szolgáltatások színvonalán javítani tudjunk azokhoz az állapotokhoz képest, amilyenek a területre az átvétel előtt, illetve az átvételkor jellemzőek voltak. Ez sok tekintetben sikerült is, elsősorban a terület átvételétől a Holnemvolt Park megnyitásáig, azaz 2014 februárjától április végéig tartó tíz hetes időszak megfeszített munkájával. A Vidámpark után itt maradt környezeti károk felszámolása, az évek óta le nem festett felületek mázolása, a kertészeti és szépészeti munkálatok és egyebek ellenére azonban ebben a két szezonban még nem minden területen sikerült azt a magasabb színvonalat elérnünk, amelyet a terület gondozottsága, a szolgáltatások és más körülmények szempontjából az Állatkert klasszikus területén az elmúlt esztendőkben már megszokhattak a látogatóink. Az új fejlesztések elkészültével azonban reményeink szerint már a legmagasabb igényeknek is megfelelnek majd azok a látnivalók, programok, szolgáltatások és élmények, amelyeket ezen a területen a nagyközönségnek kínálni fogunk.