Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Műemlékvédelem az Állatkertben2024. április 18.

A sokféle állat és növény mellett Állatkertünk különleges épített környezetéről is híres. Ahhoz, hogy erre is felhívjuk a figyelmet, különösen jó alkalom a mai nap, hiszen április 18-án ünneplejük a műemlékvédelmi világnapot.

Állatkerti és vadállatorvosok szakmai találkozója2024. április 12.

Ahogy 2003 óta minden alkalommal, idén is Állatkertünk a házigazdája a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága (MVÁÁT) éves konferenciájának. A szakmai eszmecsere kiemelt témája ezúttal az afrikai állatok betegségei.

Állatkerti kisállatokról a költészet napján2024. április 11.

Egyik ismeretterjesztéssel foglalkozó munkatársunk, Mirtse Áron két éve egy tizenkét részes versciklust írt az Állatkertünkben akkor cseperedő kisállatokról. A magyar költészet napja alkalmából honlapunk olvasóival is megosztjuk.

Mi is kékek vagyunk!2024. április 2.

Az autizmus világnapja alkalmából ma estére kék színnel világítottuk ki az állatkerti Főkaput és a Biodómot is. Ezzel csatlakozunk a Ragyogj kéken! figyelemfelkeltő kampányhoz.

Jónás és a telefon2024. április 1.

Klasszikus április elsejei ugratás, amikor tréfás kedvű emberek azt az üzenetet adják át gyanútlan „áldozataiknak”, hogy Jónás úr kereste őket telefonon, s a megadott számon várja a visszahívást. Csakhogy a telefonszám az Állatkert száma…

Tovább nőtt Állatkertünk látogatottsága2024. március 12.

Állatkertünk látogatottsága már 2022-ben visszaállt a járvány előtti szintre, 2023-ban pedig további 7,4 %-kal több látogatót fogadtunk. Ezzel továbbra is mi vagyunk az ország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye.

Telelésben megzavart denevéreket mentettünk2024. február 1.

A közelmúltban bő egytucat rőt korai denevér került be Nyíregyházáról Állatkertünk vadállatmentő központjába. A telelésben megzavart, és le is gyengült állatokat munkatársaink felerősítették, és azóta már vissza is kerültek természetes élőhelyükre.

A vadmacska az év emlőse2024. január 23.

Friss hír, hogy a vadmacska lett a 2024-es év emlőse Magyarországon. Aminek annál is inkább örülünk, mivel vadállatmentő tevékenységünk részeként mi is rendszeresen mentünk segítségre szoruló vadmacskákat.

Pályázati kiírás - Lampion festő pályázat2024. január 13.

A Sárkány Éve Lampion Fesztiválhoz kapcsolódóan Lampion festő pályázatot hirdet a Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapesti Kínai Turisztikai Iroda CNTO Budapest támogatásával, a Sino Europe ECT Development Center asszisztenciájával.

Vadállatmentés 2023-ban: munkatársaink 2368 mentett állatnak segítettek2024. január 12.

Vadállatmentő központunkban tavaly is sok segítségre szoruló vadállat, madár, kisemlős és hüllő kapott második esélyt. A vadállatmentéssel foglalkozó munkatársaink az év során összesen 2368 mentett állatról gondoskodtak.