Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A MÁSZ felfüggesztette a Pécsi Állatkert tagságát 2015. november 6.

A Pécsi Állatkertben történt állatkiszabadulás, illetve a megszökött farkas lelövése kapcsán a Magyar Állatkertek Szövetsége az ezzel kapcsolatos hatósági eljárások lefolytatásáig felfüggesztette a Pécsi Állatkert tagságát.

Az elmúlt napokban többen is érdeklődtek az iránt, hogy mi a véleménye a Fővárosi Állat- és Növénykertnek a Pécsi Állatkertben történt állatkiszabadulással, illetve a megszökött farkas lelövésével kapcsolatban. Mivel az esetről csak azt lehetett biztosan tudni, hogy október 31-én szombaton a Pécsi Állatkertben egy farkas kiszökött a kifutójából, illetve a kert területéről, november 1-én pedig az állatot lelőtték, az eset körülményeiről azonban tények nem, csak hallomásból szerzett értesülések álltak rendelkezésünkre, a korrekt szakmaiság és a tények tiszteletének szempontjai arra intettek minket, hogy mindaddig tartózkodjunk az eset minősítésétől amíg az ezzel kapcsolatos biztos információk nem állnak rendelkezésünkre. Így a sajtó részére is csak azzal kapcsolatban tudtunk tájékoztatást nyújtani, hogy milyen jogszabályok és szakmai elvárások merülnek fel az ilyen típusú esetekben.

Ezzel együtt a Magyar Állatkertek Szövetségének alapító tagjaként intézményünk is egyetért a szövetség azon egyhangú döntésével, amelynek értelmében az ügyben folyó hatósági vizsgálatok lezárásáig a szövetség felfüggesztette a Pécsi Állatkert tagságát.

A Magyar Állatkertek Szövetségének ezzel kapcsolatos közleménye a MÁSZ honlapján olvasható.