Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Akisino japán herceg állatkerti látogatása 2017. augusztus 23.

Magyarországi látogatása alkalmával ismét felkereste Állatkertünket Akisino herceg, Akihito japán császár másodszülött fia. A herceg különösen a hazai háziállatfajták iránt érdeklődött, de meglátogatta az óriásvidrákat is.

Akisino japán herceg állatkerti látogatásaA közelmúltban nem hivatalos látogatás keretében Magyarországon tartózkodó Akisino herceg néhány nappal ezelőtt Állatkertünket is meglátogatta. Akihito japán császár másodszülött fia nem először járt nálunk, 2009 szeptemberében egyszer már felkereste intézményünket. Ahogy akkor, ezúttal is főként a magyar háziállatokra volt kíváncsi, de ellátogatott az óriásvidrákhoz is.

A látogatás során a császári fenség a helyszínen élénk érdeklődéssel tanulmányozta a Kárpát-medence néhány őshonos, illetve régen honosult háziállat fajtáját, így a hucul lovat, a magyar tarkamarhát, a gyimesi rackát, a kopasznyakú tyúkot és a magyar óriásnyulat, valamint mind a kilenc magyar kutyafajtát (komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, erdélyi kopó, rövidszőrű és drótszőrű magyar vizsla, magyar agár).

A herceg egyik kutatási területe éppen a háziállatok domesztikációja: doktori disszertációjában is a háziasított tyúk monofiletikus, azaz egy vad őst feltételező eredetével foglalkozott. Emellett a Japán Állatkertek és Akváriumok Szövetségének elnöki tisztét is Akisino herceg tölti be. A természettudományok iránti érdeklődés nem egyedi a japán uralkodócsaládban: Akihito császárt például a halak kiváló kutatójaként tartják számon, de számos tudománytörténeti tárgyú publikációja is megjelent.