Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Állatkertünk a német Tiergarten magazinban 2015. január 26.

„Azt kívánjuk az Állatkertnek, hogy még sok ilyen magas színvonalú fejlesztésre nyíljon lehetősége.” Ezzel a gondolattal zárul a német Tiergarten magazin hasábjain megjelent cikk, amely intézményünket mutatja be a német állatkertbarátoknak.

A német Tiergarten szó állatkertet jelent. Ez a címe a németországi Münsterben kiadott, negyedévente megjelenő magazinnak is, amely – ahogy az alcímben (Magazin für Zoointeressierte) is olvasható – elsősorban az állatkertek iránt érdeklődő olvasóhoz kíván szólni. A negyedévente megjelenő, színes, gazdagon illusztrált folyóirat legutóbbi két számában (2014/4, 2015/1) egyebek mellett a magyar főváros állatkertjéről is szó esett. A kétrészes, összesen mintegy kéttucatnyi oldalon megjelent írás szerzője, dr. Christian Matschei részletesen bemutatja az olvasóknak intézményünket, és bizony nem fukarkodott a pozitív jelzőkkel a nálunk tapasztaltak értékelésében.

A cikk legvégén, a látottak és leírtak összegzéseként dr. Matschei a következőket írta Állatkertünkről: Összegzésként egy ilyen szép állatkert dicsérete maradt hátra. A szerző sok más látogató lelkesedéséhez csatlakozva felveszi a Budapesti Állatkertet az Európa legattraktívabb állatkertjeiről vezetett listájára. Hihetetlen tökéletességet követ a bemutatóhelyek világos tematikus vonalvezetése, melyek kiváló, fajgazdag és zoológiailag átfogó állatállománnyal rendelkeznek, áthatja őket a látogatók oktatásának és kikapcsolódásának a gondolata, és emellett még a történetiséggel és a flórával is szoros kapcsolatban kerültek kialakításra.A kínált program gazdagsága miatt a látogatást megelőzően hosszú tartózkodással kell számolni.A Pálmaház és a Varázshegy önmagukban erős látogatói súlypontot jelentenek, ahol a kiállítóterek és állatok megtekintése sok időt igényel. Azt kívánjuk az Állatkertnek, hogy még sok ilyen magas színvonalú fejlesztésre nyíljon lehetősége!”

A neves német magazin mellett a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor is ajánlja Állatkertünket, mi több, az értékelések alapján intézményünk a TripAdvisor minőségi tanúsítványát is elnyerte.