Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Árvízi árva hódbébit gondozunk! 2013. június 12.

Újabb bébiállat a Budapesti Állatkertben – ezúttal egy árvízi árvát vettünk gondjainkba! Vélhetően a hatalmasra növekedett víz sodorta el az aprócska hódot, melyet vasárnap óta gondoznak kollégáink.

A Budapesti Állatkert égisze alatt működő Magyar Madármentők Alapítvány munkatársai szívét egyszer és mindenkorra meghódította az új jövevény. A néhány hetes lapátfarkú csöppséget a Rába környékén találták jószívű állatbarátok, és azonnal a legközelebbi állatkertbe vitték. Győri kollégáink az árvízi mentési és védekezési munkálatok miatt megkértek minket, hogy vegyük pártfogásunkba a kis hódgyereket, aki az emberi segítség nélkül még életképtelen lett volna a szabad természetben.

A kis hód előéletéről semmit sem tudunk, viszont az első orvosi vizsgálatok alapján úgy tűnik, jó állapotban van. Azonban mivel nem tudjuk, mióta volt anyukája nélkül magára hagyatva, mióta nem evett, ezért még jópár napig fokozott aggodalommal figyeljük őt. Kecsketej alapú ételkeverékkel, különféle speciális tápokkal próbáljuk táplálni, hogy minden gond nélkül átvészelje a következő napokat, és csak reménykedhetünk benne, hogy őszre kellően jó kondícióba kerül a szabadon engedéshez. Szorítsatok az apróságért.

Ha szeretnétek hozzájárulni nevelésének költségeihez várjuk felajánlásaitokat a Magyar Madármentők Alapítvány 10918001-00000084-37680000 Unicredit Bank számlaszámára. A közlemény rovatba írjátok be: „hódbébi"

Előre is köszönjük!

www.madarmentok.hu