Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az Állatkert a Kutatók Éjszakáján 2016. október 4.

Péntek este a Magyar Természettudományi Múzeumban vendégeskedtünk a Kutatók Éjszakája alkalmából. Vittünk magunkkal néhány állatot is, s három előadást is tartottunk az Állatkertben folyó szakmai munka egyes területeiről.

Szeptember 30-án, azaz múlt pénteken volt a Kutatók Éjszakája. Ebből az alkalomból a Magyar Természettudományi Múzeumban vendégeskedtünk. A múzeum jelenleg egyébként is egy olyan időszaki kiállításnak ad otthont, amely az Állatkert jubileuma kapcsán a kert történetét, illetve a kulisszák mögötti világot mutatja be az érdeklődőknek. Ehhez kapcsolódóan a Kutatók Éjszakájának múzeumi programjai is kiegészültek az Állatkertből hozott látnivalókkal, előadásokkal.

A múzeum kupolacsarnokában az Állatkert állatmentő tevékenységével, s néhány ehhez kapcsolódó állattal, gólyával, sünnel, teknősökkel ismerkedhettek az érdeklődők. A legnagyobb sikere természetesen Margitnak, a gólyának volt, különösen mikor elmondtuk, hogy Margit korábban már könyvtárban is járt. A mentett állatok mellett uhut, kacagójancsit, óriáskígyót, sőt még ormányosmedvét is vittünk a Kutatók Éjszakájára.

A Semsey Andorról elnevezett előadóteremben – a múzeum munkatársainak előadásai mellett – három állatkerti témájú előadásra is sor került. Dr. Sós Endre vezető állatorvos az állatkerti állatorvoslás érdekességeiről mesélt. Bakos Bettina, aki az állatkerti ragadozók viselkedését kutatja, a tigrisek, leopárdok, oroszlánok és vadkutyák viselkedése mellett az állatkerti látogatók viselkedéséről szót ejtett. Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője pedig azt mutatta be, hogyan kaptak magyar nevet a távoli tájak egzotikus állatai.