Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az Állatkert az év Primái között 2014. szeptember 12.

A Prima Primissima Alapítvány hétfőn hozta nyilvánosságra az év Primáit, azaz a Prima Primissia díjra jelöltek névsorát. A harminc jelölt között van a Fővárosi Állat- és Növénykert is, éspedig a magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

Prima Primissima 2014.Szeptember második hétfőjén hozta nyilvánosságra a Prima Primissima Alapítvány az idei Primákat, vagyis azt, hogy kik kaptak jelölést a Prima Primissima díjra. A harminc jelölt között ott van a Fővárosi Állat- és Növénykert is. Intézményünk a magyar oktatás és köznevelés kategóriában nyerte el a Prima díjat és került a Prima Primissima jelöltek körébe. Állatkertünk megtisztelőnek tarja a jelölést, s köszönetet mond mindazoknak, akik az elmúlt másfél évszázad során elősegítették az intézmény oktatási, nevelési, közművelődési és szemléletformáló munkájának fejlesztését, kiteljesítését.

A magyar oktatás és köznevelés kategóriában az Állatkerten kívül két jeles személy is szerepel a Primák, illetve a jelöltek között. Derdák Tibor pedagógus és szociológus, a sajókazai Dr. Ámbédkár Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola igazgatója, aki főként a cigányság felemelkedése érdekében kifejtett pedagógusi és szervező munkájáról ismert. Pósa Lajos matematikus a gráfelmélet nemzetközi hírű kutatója, de legalább annyira a nevéhez fűződik a matematika tanítása és megkedveltetése, valamint a tehetséggondozás terén kifejtett tevékenység, különös tekintettel tankönyveire és az általa szervezett tehetséggondozó táborokra.

A Fővárosi Állat- és Növénykert ezúton is tisztelettel gratulál Derdák Tibornak és Pósa Lajosnak, illetve valamennyi Prima díjasnak, Prima Primissima jelöltnek!

A Prima Primissima díjat 2003-ban alapították. Az elismerés célja „a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében". A Prima Primissima Alapítvány több kategóriában is megnevezi az év Primáit, s a három kategóriánkénti jelölt közül választják ki a Prima Primissima díjast.

A 2014-es év Primáinak listáját a Prima Primissima Alapítvány honlapján olvashatja. Ugyanitt található meg azoknak a nevét is, akik az elmúlt években jelölést, illetve Prima Primissima díjat kaptak a magyar oktatás és köznevelés kategóriájában.