Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az állatmentő mesél: sünik életveszélyben! 2013. február 5.

Száguldó autók, lángoló avarkupacok, vérszomjas kutyák… A sünöket számtalan veszély fenyegeti életük során. Fájdalmas, sőt életveszélyes sérüléseiket hónapokon át gyógyítják alapítványunk munkatársai.

SünökA Budapesti Állatkertben működő Magyar Madármentők Alapítvány évente számtalan sündisznót ment meg a biztos pusztulástól. Az elárvult kis sünök teljesen magatehetetlenül hevernek vackukban, miután anyjukat elütötte egy autó. Szerencsés esetben valaki rájuk talál, és elhozza őket hozzánk. Fontos tudni azonban, hogy „csak úgy" ne gyűjtsük be a kis sünöket a kertből! A legjobb helyük a mamájuk mellett van! Figyeljük őket, és csak akkor cselekedjünk, ha meggyőződtünk róla, valóban nem jár már hozzájuk a szülő etetni. A behozott árva apróságokat 3-4 óránként kecsketejjel etetjük, majd áttérünk a rovarok, húsféleségek illetve kevés gyümölcs alkotta felnőtt táplálásra. Ehhez még megfelelő kiegészítőket, kalciumot, vitaminokat és erősítőket is kapnak.

Nagyon szomorú, amikor avarégetés során megégett sün kerül hozzánk. Gyakorta az összes tüskéjük leégett, bőrükön nehezen gyógyuló égési seb okoz elképesztő fájdalmat. Hosszú hónapokig is eltarthat a teljes felépülésük. Avarégetés előtt feltétlenül győződjön meg róla, hogy nem költözött-e süncsalád a kupac alá! Kattints ide és nézd meg tüskés védenceink fotóit!

A Budapesti Állatkert nem csak azokat az állatokat tekinti szívügyének, amelyek az állatkerti gyűjteményben láthatók. Az égisze alatt működő Magyar Madármentők Alapítvány csak 2012-ben közel 2000 bajbajutott, balesetet szenvedett vadon élő állatot mentett meg a biztos pusztulástól! Elmondható, hogy az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű állatmentéssel foglalkozó szervezete vagyunk! Talán mondanunk sem kell, hogy évente kétezer állat gyógyítása és ellátása nagyon sok pénzbe kerül. Kérjük, ha van rá lehetőséged, segítsd mentőmunkánkat adományoddal, vagy az adó 1% felajánlásával. Ehhez számlaszámokat, illetve további részleteket a Magyar Madármentő Alapítvány munkájáról itt találsz: www.madarmentok.hu Előre is köszönjük!