Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bejgli utazni készül 2018. január 26.

Eljött az ideje, hogy a 2016 őszén született hangyászkölyök elhagyja a szülői házat. Hamarosan egy cseh állatkertbe költözik majd az európai állatkertek tenyészprogramjának keretében. Persze mi sem maradunk hangyász nélkül.

Bejgli kedvence a gyümölcsjoghurt2014-ben nagy örömmel számoltunk be a sörényes hangyászok érkezéséről, hiszen korábban több mint száz éven át nélkülöznie kellett a közönségnek ezt az állatfajt. De még nagyobb volt az öröm, mikor tenyészpárunk, Isabela és William nászából egy bájos kölyök is született: az első budapesti születésű sörényes hangyász. A jövevény, aki egyébként kislánynak bizonyult, a Bejgli nevet kapta, s az elmúlt 15 hónapban számos kisfilmen is megmutattuk (például itt, itt, itt és itt), illetve több alkalommal beszámoltunk a gyarapodásáról, fejlődéséről is (itt, itt, és itt is)

Bejgli gondozói társaságábanAz ifjú sörényes hangyász időközben már teljesen átszokott a felnőtteknek való táplálékra, és minden szempontból elérte azt a fejlettséget, hogy megkezdheti a szülőktől független, önálló életét. Bejgli új otthonának kiszemelése – természetesen – az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) sörényes hangyászokkal foglalkozó tenyészprogramja keretében történt, mint ahogy Budapestre is e tenyészprogram nyomán érkeztek Bejgli szülei Németországból, illetve Skóciából. Az ifjú hangyászhölgy kiszemelt jövőbeli otthona a csehországi Liberec állatkertje lesz. Ezzel az intézménnyel – melyről tudnivaló, hogy 1919 óta működik, így a legrégebbi állatkert a Cseh Köztársaságban – a mi Állatkertünknek régi időkre visszavezethető, szoros kapcsolata van, többször érkeztek már állatok onnan ide, és persze innen oda is.

Természetesen Bejgli februárra tervezett elutazása után sem maradunk sörényes hangyász nélkül. A közönség továbbra is láthatja a szülőket, a két felnőtt állatot, mi több, abban bízunk, hogy tenyészpárunk a jövőben újabb kölyökkel örvendeztet meg bennünket. Erre minden esély megvan, hiszen mindkét tenyészállat fiatalnak számít.