Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Budapestért díjat kapott a Magyar Madármentők Alapítvány 2021. november 17.

Az Állatkertünkben zajló vadállatmentő munka az általunk életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik. Ezt a munkát ismerte el a Fővárosi Közgyűlés a ma átadott Budapestért díj adományozásával.

Ma, november 17-én ünnepeltük a főváros napját. 1873-ban ugyanis ezen a napon jött lére Budapest Pest és Buda szabad királyi városok, valamint Óbuda mezővárosok egyesülésével. A jeles nap alkalmából a Fővárosi Közgyűlés Budapestért díjat adományozott az Állatkertünk által létrehozott Magyar Madármentők Alapítványnak a védett és fokozottan védett, természetvédelmi oltalom alatt álló állatok mentéséért, gyógyításáért, ideiglenes és hosszútávú tartásáért, tenyésztéséért nagy szakmai odafigyeléssel és példamutató odaadással végzett munkája elismeréseként. A díjat Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes adta át a Magyar Madármentők Alapítvány kuratóriuma elnökének, dr. Sós Endrének, aki egyúttal az Állatkert természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, illetve főállatorvosa is.

Az Állatkertünkben évtizedek óta folyó vadállatmentő munka fő profilja a madármentés, de segítségre szoruló emlősökkel és hüllőkel is foglalkozunk. Évente mintegy kétezer segítségre szoruló állat kap második esélyt vadállatmentő központunkban. A cél az, hogy a sérült, legyengült, vagy elárvult állatokat meggyógyítsuk, felerősítsük, illetve felneveljük, és ha már képesek emberi gondoskodás nélkül is boldogulni, visszajuttassuk őket természetes élőhelyükre.

Az Állatkertben zajló vadállatmentő munka aktuális hírei itt olvashatók.