Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Budapesti Gyermekvédelmi Nap az Állatkertben 2014. április 1.

Csaknem teljesen megtelt a Varázshegy csillagtere hétfőn délelőtt. Ezen a napon ugyanis háromszáznál is több gyermeket láttunk vendégül a Budapesti Gyermekvédelmi Nap alkalmából. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek megismerkedhettek az „Állatok akcióban” állatbemutató jószágaival, részt vehettek egy állati kvízjátékon, és természetesen felkereshették az Állatkert „sztárjait”, a kiselefántot, a nagymacska kölyköket és a zsiráfokat is.

Hétfőn több mint háromszáz gyermeket láttunk vendégül a Budapesti Gyermekvédelmi Nap keretében. Az eseményt – amelyre a „Márciusban nefelejcs" programsorozat részeként került megrendezésre – Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes nyitotta meg. A résztvevőket köszöntötte prof. dr. Persányi Mikós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, valamint Hámori Ágnes, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Budapesti Kirendeltségének megbízott igazgatója is.

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermeknek Állatkertünk egész napos programot biztosított. Először az „Állatok akcióban" című állatbemutatót láthatták, majd egy állati kvízjáték részesei lehettek Kamilla bohóccal. Ezután térhatású filmvetítés és szendvicsebéd, majd egy pompás hangulatú állatkerti séta következett. A gyerekek sok más állat mellett Ashát, a kiselefántot, a tigris- és oroszlánkölyköket és a zsiráfokat is felkeresték. Szerencsére még az időjárás is kedvezően alakult, így szinte minden állatot a kifutóban lehetett megcsodálni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert – a társadalmi felelősségvállalás jegyében – számos rendezvénnyel segíti a gyermekeket. Az „Áloméj az Állatkertben" program keretében évente egyszer krónikusan beteg gyermekeket látunk vendégül családtagjaikkal együtt, a Sérült Gyermekek Napján pedig két évtizede minden szeptemberben egy napon a fogyatékossággal élő gyermekeknek szervezünk külön programokat. Emellett az Állatkert jelentős belépési kedvezményeket kínál a gyermekkel érkezőknek, családoknak, nagycsaládoknak, illetve a tanulmányi céllal, szervezetten érkező gyermek- és diákcsoportoknak is.

A Budapesten gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára szervezett „Márciusban nefejlecs" program gyermekvédelmi napjának a Fővárosi Állat- és Növénykert harmadik alkalommal volt házigazdája.