Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Budapesti Gyermekvédelmi Nap az Állatkertben 2015. április 2.

Több száz gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermeket láttunk vendégül március 30-án hétfőn a Budapesti Gyermekvédelmi Nap alkalmából. A „Márciusban nefelejcs” programsorozat részeként megtartott rendezvénynek negyedik alkalommal voltunk házigazdái.

A nem túl barátságos időjárás ellenére szinte teljesen megtelt a Varázshegy központi csarnoka, az úgynevezett Csillagtér, amikor március 30-án hétfőn több száz gyermekvédelmi gondozásban élő gyermeket és fiatalt láttunk vendégül a Budapesti Gyermekvédelmi Nap keretében. Az immár hagyományos eseményen – amely a „Márciusban nefelejcs” programsorozat részeként került megrendezésre – intézményünk egész napos programot biztosított a gyerekeknek, akik az „Állatok akcióban” állatbemutató „sztárjain” kívül a kert sok más érdekes lakójával, így a koalákkal és a nemrég született állatkölykökkel is megismerkedhettek.

A rendezvényt a Kormány és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nevében Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, egyúttal a BKIK elnöke nyitotta meg, házigazdaként pedig prof. dr. Persányi Miklós köszöntötte a résztvevőket. Hámori Ágnes, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltségének megbízott igazgatója a gyermekvédelmi munkát támogató szervezeteknek – köztük az Állatkertnek – mondott köszönetet, Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója pedig Hámori Ágnes négy évtizedes munkáját méltatta az esemény alkalmából.

Állatkertünk a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos rendezvénnyel segíti a gyermekeket. Az „Áloméj az Állatkertben” program keretében évente egyszer krónikusan beteg gyermekeket látunk vendégül családtagjaikkal együtt, a Sérült Gyermekek Napján pedig két évtizede minden szeptemberben egy napon a fogyatékossággal élő gyermekeknek szervezünk külön programokat. Emellett az Állatkert jelentős belépési kedvezményeket kínál a gyermekkel érkezőknek, családoknak, nagycsaládoknak, illetve a tanulmányi céllal, szervezetten érkező gyermek- és diákcsoportoknak is.

A Budapesten gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára szervezett „Márciusban nefejlecs” program gyermekvédelmi napjának a Fővárosi Állat- és Növénykert negyedik alkalommal volt házigazdája.