Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egerészölyv a mentőhelyen 2013. november 20.

A Magyar Madármentők Alapítvány egyik legújabb védence egy egerészölyv. Az állat gázolás következtében sérült meg és bár csonttörése nincs, az egyik szeme komolyan károsodott. Jelenleg enni sem hajlandó magától, így a gondozóknak különféle trükköket kell bevetniük azért, hogy az állat ne gyengüljön le.

Október utolsó napján egy egerészölyv került be Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. Az állat a madarat behozó állatbarát elmondása szerint a 4-es főút felett repült át, csakhogy túl alacsonyan. Egy kisbusz tetőcsomagtartójával éppen elcsapta a madarat, amely ennek következtében komoly sérüléseket szenvedett. Az Állatkertben szerencsére hamar kiderült, hogy csonttörésnek nincs nyoma, a madár bal szeme azonban egyáltalán nem volt jó állapotban. Állatorvosuk egy ophtalmoszkóp segítségével alaposan megvizsgálta, és el is látta a sérült szemet, azonban a sérülés jellege miatt egyáltalán nem biztos, hogy a madár megússza a dolgot maradandó látáskárosodás nélkül.

A gázolás okozta megrázkódtatást mindenesetre eléggé zokon vehette, mert mostanáig magától nem is nagyon evett, csak az állatgondozók hathatós közreműködésével sikerült belé diktálni a megfelelő táplálékot. Remény van azonban arra, hogy idővel saját magától is táplálkozni fog. Éppen ezért most már nem szabad torkig lakatni, hiszen egy enyhe éhségérzet meghozhatja a kedvét a táplálkozáshoz. További segítség lehet, hogy a madarat hamarosan összeköltöztetik más, maguktól is rendesen evő egerészölyvekkel, akik mellett talán ennek a madárnak is gusztusa támad az önálló falatozáshoz.