Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egyedülálló játszótér és tanösvény készül az Állatkertben 2015. március 3.

A megújuló energiaforrásokat és a környezetbarát energiatermelést bemutató játszótér, illetve tanösvény készül Állatkertünkben. A megvalósításra 100.000 euró támogatást nyertünk el a Német Szövetségi Környezetvédelmi Alaptól.

100.000 euró összegű, azaz több mint 30 millió forint értékű támogatást nyert el Állatkertünk a Német Szövetségi Környezetvédelmi Alaptól (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) egy egyedülálló játszótér és tanösvény kialakítására. A két létesítmény célja, hogy megismertesse a fiatal korosztályt a megújuló energiaforrásokkal és a környezetbarát energiatermeléssel. Játszótéren a tervek szerint a megújuló energiát hasznosító eszközök működési elvére épülő játékok várják majd a gyermekeket, a nagyobbak pedig a tanösvény négy állomásán mélyíthetik el ismereteiket a témában.

A játszótér, illetve a tanösvény kivitelezését célzó projekt az idei évben indul, a támogatás intenzitása 50 %. A projekt részeként egy zéró energiafelhasználású szürkevíz-hasznosító rendszer is kiépítésre kerül. A rendszer megvalósításával a Pálmaház felszínére hulló esővizet a park fenntartásához szükséges locsolási igény fedezésére használják fel. A működéséhez szükséges energiát napelemek segítségével fogják megtermelni.

A projekt német partnere az Esőerdő-védelmi és Fajmegőrzési Munkaközösség (Arbeitsgemeinschaft Regenwald und Artenschutz), amely a világszerte a természet- és környezetvédelem érdekében tevékenykedik. A magyarországi partnert a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete: e nonprofit egyesület tagsága a környezet iránt elkötelezett szakemberekből, építészekből, cégekből és szervezetekből áll, céljuk pedig a környezetbarát és gazdaságos építkezési gyakorlat széleskörű magyarországi elterjesztése.