Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Energiahatékony Vállalat díjat kapott az Állatkert 2015. március 16.

Március 6-án, az energiahatékonyság világnapján vehette át Állatkertünk az Energiahatékony Vállalat díjat. Az elismerést intézményünk a termálhővel való földgáz kiváltást szolgáló programmal érdemelte ki. Díjat kapott egyik munkatársunk is.

Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Tanácsa védnöksége alatt működő Virtuális Erőmű Program a legszélesebb körű szakmai és társadalmi összefogást megvalósító energiahatékonysági program az országban, amelyhez már csaknem kétezer vállalat csatlakozott. E program keretében hirdették meg az Energiahatékonysági kiválósági pályázatot, amelynek részeként évről évre díjazzák azokat az energiatudatos és energiahatékony szervezeteket, vállalatokat, amelyek e téren már mérhető eredményeket is elértek.

A díjak átadására ebben az évben március 6-án, az energiahatékonyság világnapján került sor a Nemzetgazdasági Minisztérium épületének dísztermében. A díjazottak között volt a Fővárosi Állat- és Növénykert is, melynek képviselője az Energiahatékony Vállalat díjat vehette át az intézmény nevében. Az elismerést Állatkertünk a földgáz felhasználását a termálvíz hőjének felhasználásával kiváltó energiahatékonysági projekt sikeres megvalósításával érdemelte ki. Ennek a fontos, és jelentős energia megtakarítással járó fejlesztésnek a szakmai tartalmáról ide kattintva olvashat további részleteket.

Az Állatkert mellett díjat kapott egyik munkatársunk, Zsigmond Vince is, akinek fejlesztési csoportvezetőként jelentős szerepe volt a szóban forgó termál program megvalósításában. Zsigmond Vince munkájával Az év megújuló energetikai fejlesztője díjat nyerte el.

A Virtuális Erőmű Programról, a díjakról és a további díjazottakról – akiknek az Állatkert ezúton is szeretettel gratulál – bővebben a program honlapján olvashat.