Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Gyermekvédelmi nap az Állatkertben 2016. április 15.

Ötödik éve működik együtt az Állatkert a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekért. Idén a gyermekvédelmi nap programjai mellett egy díjmentes belépésről szóló megállapodás aláírására is sor került.

Április 4-én ötödik alkalommal tartottuk meg a gyermekvédelmi naphoz kapcsolódó állatkerti programokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal együttműködésben. Az eseményen több száz gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára szerveztünk rendhagyó állatkerti látogatást. Az esemény hivatalos megnyitóján Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális felzárkózásért felelős államtitkára, Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, valamint prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója köszöntötte a gyermekeket, a felnőtt kísérőket, valamint a sajtó képviselőit.

A rendezvényen aláírásra került egy olyan megállapodás is, amelynek alapján a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok szervezett csoportjai ezután díjmentesen kereshetik fel az Állatkertet. Főigazgatónk elmondta, hogy bár nem egyszerű az ilyen segítségnyújtás gazdálkodási alapjait megteremteni, az Állatkert most meg tudja ezt tenni, s ezért örömmel segít is. Hozzáfűzte egyúttal, hogy hasonló lépésekre bíztatja a többi olyan közintézményt is, amely a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek csoportjainak érdeklődésére számot tarthat.