Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hazatért a sasok óriása! 2021. május 17.

Állatkertünk vadállatmentő központjában, ahol évente mintegy kétezer segítségre szoruló madár és más vadon élő állat kap második esélyt, ennek az elkóborolt óriásrétisasnak is segíteni tudtunk. Nekünk pedig adó 1 % a segítség!

Még nincs két hete, hogy bemutattuk azt az elkóborolt óriásrétisast, akit május elsején legyengülve találtak meg a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakemberei a budakalászi Lupa-tónál. A termetes madár egy németországi solymász bemutatóból (Falknerei Bergisch Land) oldott kereket, és nem egészen két hét alatt jutott el Magyarországra. Bekerülése óta mentőközpontunkban felerősítettük az állatot, aki kissé legyengült és le is fogyott az út alatt, alighanem azért, mert út közben kevés olyan táplálékot találhatott, amelyet korábbi lakhelyén megszokott. Nálunk viszont szépen evett, és csakhamar vissza is nyerte erejét.

Közben a német és a magyar természetvédelmi hatóságok is elvégezték az ilyenkor szükséges adminisztrációt, ideértve a tulajdonos azonosítását a madárban található azonosító chip száma alapján. Így minden akadály elhárult az egyébként Grobi névre hallgató madár hazaszállítása elől. Tegnap vissza is érkezett korábbi otthonába, a németországi Észak-Rajna–Vesztfáliába.

A legyengült állat életben maradása a mentésben részt vevők nélkül igencsak kétséges lett volna, örülünk, hogy tudtunk segíteni. Vadállatmentő központunkban persze általában vadon élő egyedekkel, madarakkal, kisemlősökkel, esetleg hüllőkkel foglalkozunk, akik valamelyik Magyarországon honos, védett vagy fokozottan védett állatfajhoz tartoznak. De ezek az állatok is elpusztulnának segítség nélkül, így nem túlzás, hogy nálunk szó szerint második esélyt kapnak az életre. Egyébként évente általában kétezer körüli mentett állat kerül be hozzánk.

Vadállatmentő munkánkat nagyban segítik a támogatói felajánlások. Ezért azt kérjük, hogy aki teheti, személyi jövedelemadója 1 %-ával támogassa az Állatkertünk által létrehozott Magyar Madármentők Alapítványt!

A mentőmunka hírei itt olvashatók!