Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Indián nyár a Vidámparkban! 2013. szeptember 4.

Aki nyitott szemmel és füllel jár, már tudja, hogy a Budapesti Vidámpark 2013. szeptember 30-án bezárja kapuit, majd a területen az újabb látványosságokkal, programokkal fogják várni a látogatókat a jövőben. A nyár folyamán tapasztalható, egyre élénkülő érdeklődés az ősz első hónapjára vélhetően egy utolsó, zárás előtti rohamot eredményez a „városligeti retro-érzés” iránt fogékony közönségnek köszönhetően.

Az Állatkert azt javasolja, hogy mindenki, aki esetleg még nem járt a Budapesti Vidámparkban soha, vagy még idén nem volt rá ideje, feltétlenül látogassa meg a kellemes szeptemberi „Indián nyárban" mert jelen formában utoljára van lehetősége élvezni e fővárosi szórakozóhely szolgáltatásait!

Ugyanakkor szeretnénk minden Vidámpark rajongót megnyugtatni: nemcsak újabb állatkiállítások lesznek a hajdani Vurstli és Angol Park helyén. Az Állatkert elkötelezett a városligeti hagyományok megőrzése iránt, és mindent meg fog tenni a Vurstli érdekességeinek feltámasztása érdekében. Meg fogja őrizni és üzemeltetni fogja mindazokat a műemléki védettségű játékokat, amelyek már egy évszázada a nagyközönség kiemelt kedvencei, és egy letűnt korszak fantasztikus mementói. Mint például a Körhinta, a Céllövölde, vagy a Barlangvasút... Akik kedvelik ezeket, azoknak ezt ígérhetjük: "Jövőre Veled ugyanitt!"

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a Vidámpark által 1950 óta használt terület ugyanis az ország legkedveltebb és leglátogatottabb kulturális intézményéhez, az Állatkerthez került, hogy ott az állatkerti, családi élményparki látványosságok, szórakozási lehetőségek bővülhessenek. A vidámparki területtel az Állatkert a 20. század elejéig használt saját területeit is visszakapja.  A bővítéssel elhárul az akadály számos olyan állatfaj tartása elől, amelyeket a helyszűke – és az egyre szigorodó állatvédelmi jogszabályok – miatt már most sem látnak, vagy a jövőben nem láthatnának a gyermekek Budapesten (pl. csimpánzok, bölények, elefántok, medvefélék). Továbbáa több éven át megvalósuló fejlesztések eredményeképpenolyan egyedülálló érdekességgel gazdagodik a főváros látnivalóinak tára, amely mind a helyi lakosok körében, mind Európa-szerte hatalmas érdeklődésre méltóak lesznek.

Az új területen – a Pannon Parkban – egy hatalmas, 2 hektáros, fedett, télen-nyáron látogatható Pannon Ősvadon szubtrópusi csarnokban („biodómban"), és a hozzá kapcsolódó külső kifutókban és egy nagy Pannon-tenger akváriumi kiállításban egy „elsüllyedt világ", Budapest mintegy 10 millió évvel ezelőtti képe elevenedik majd meg a hajdan volt állatok mai megfelelőinek bemutatásával. Lesz a csarnokban elefántcsorda, csónakázható folyó, amelyben az állatok szinte mellettünk úszhatnak, lesz tengeri akvárium hatalmas cápákkal, fókákkal, hogy csak a legnagyobb érdekességeket soroljuk. A Pannon Ősvadon csarnok és a Pannon-tenger akvárium mellett létesül a Magyar Mesepark. Ebben egyfelől magyar őshonos állatfajták és egyéb országok, kontinensek háziállat érdekességei kapnak majd helyet, és ősmagyar mesterségek, hagyományok elevenednek meg. Másfelől a Mesevárban és a körülötte elterülő Elvarázsolt Kastélykertben a magyar állatos népmesék, animációs filmek, mondák, címerek, állatos játékok szolgáltatta interaktív kiállítás, játszóház és foglalkozások, előadások várják majd a látogatókat. Lesz bábszínház, lovarda, kézműves foglalkozás, a kíváncsiskodó szemet is beengedő madárkórház és még sok-sok minden, ami a mostani Állatkertből – hely hiányában – hiányzik. Természetesen régi vidámparki játéküzemek is lesznek itt is!

Várhatóan leghamarabb a Mesepark kerül majd megnyitásra. Ezt követheti a Pannon-tenger akvárium, majd a Pannon Ősvadon csarnok.

Addig is, előre a Vidámparkba még idén! Kisebb részén pedig Póni Park kibővült területén és új állatok egész serege (teve, dám szarvas, emu stb.) várja látogatóit, kicsiket és nagyokat egyaránt. Tavasztól meg ismét forog majd a Körhinta...

A Vidámparkban a következő belépőárak érvényesek: teljes árú jegy (140 cm-es testmagasságig) 4900 Ft / fő, kedvezményes jegy (90-140 cm testmagasság között) és nyugdíjas jegy 3500 Ft / fő, diákjegy 4000 Ft / fő.