Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Indul a jubileumi emlékév 2016. január 11.

Állatkertünk az idei esztendőben lesz 150 éves. A születésnap ugyan majd csak augusztus 9-én lesz esedékes, ám az év során több esemény és program is kapcsolódik majd az évfordulóhoz, így nálunk az egész 2016-os esztendő jubileumi emlékév lesz.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje: 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az idei évben tehát már 150 éve fogadunk látogatókat. A tulajdonképpeni születésnap ugyan még odébb van, de nemcsak augusztusban, hanem az év több más napján is lesznek a jeles évfordulóhoz kapcsolódó programok. Így a 2016-os esztendő lányegében jubileumi emlékév lesz az Állatkert életében.

A terveink közt a jubileumhoz kapcsolódó kiállítás, kiadvány és számos meglepetés is szerepel, és természetesen magát a születésnapot is kiemelt külsőségek között fogjuk megünnepelni. Amivel azonban honlapunk olvasói a legkorábban találkozhatnak, az a kert történetét bemutató cikksorozat lesz. Minden héten elmesélünk majd egy-egy újabb érdekességet az Állatkert múltjából.

A jubileumi emlékév méltó lezárásaként az év végén, esetleg a jövő év elején átadjuk azt a tervezett új bemutatóhelyet, amelynek a végleges elnevezése ugyan még nem született meg, de általában Mesepark néven szoktuk emlegetni.