Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kismókusok a mentőközpontban 2021. augusztus 11.

Ez a két elárvult kismókus cseperedik Állatkertünk vadállatmentő központjában. Bár a mentőmunkában a fő profil a madármentés, rendszeresen akad dolgunk kisemlősökkel is. Tavaly például 18 mentett mókusról gondoskodtak munkatársaink.

Két aranyos kismókus cseperedik Állatkertünk vadállatmentő központjában. Az elárvult állatokat Oroszlánynál találták. Az első héten helyben, a „Mentsd meg!" Oroszlányi Állatvédő Egyesületnél gondoskodtak róluk példás szakszerűséggel, majd, amikor eléggé megerősödtek az úthoz, a mi mentőközpontunkba kerültek át, ahol minden évben legalább egy tucat elárvult mókuskölyköt szoktunk felnevelni. Így közös erővel, összefogással sikerült második esélyt adni az apróságoknak, és gondoskodni a jövőjükről. Ahogy máskor, most is az a cél, hogy ha elérik a megfelelő kort, visszajuttassuk őket természetes élőhelyükre.

A vadállatmentés Állatkertünk természetvédelmi tevékenységének egyik igen fontos területe. Magyarországon honos, vadon élő, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedei kapnak második esélyt, akik valamilyen ok, például baleset, sérülés, mérgezés miatt, vagy esetleg azért, mert elárvultak, emberi segítségre szorulnak. Tapasztalt és elkötelezett munkatársaink meg is adják ezt a segítséget, amelynek célja minden esetben az, hogy a sérült állatokat meggyógyítva, a legyengülteket felerősítve, az elárvultakat pedig felnevelve képessé tegyük őket arra, hogy a természetben segítség nélkül boldoguljanak. Ezután pedig alkalmas helyszíneken visszaengedjük őket természetes élőhelyükre.

Egy-egy átlagos évben mintegy kétezer mentett állatról gondoskodunk, ami azt jelenti, hogy Magyaroszágon mi mentjük a legtöbb ilyen segítségre szoruló vadállatot. Persze igen gyakran más szervezetekkel, nemzeti parkokkal, illetve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve végezzük ezt a munkát. A hozzánk bekerülő mentett állatok legnagyobb része madár, így mondhatjuk, hogy a vadállatmentő munkánkon belül a madármentés számít a fő profilnak, de segítségre szoruló kisemlősökkel, sőt hüllőkkel is szoktunk foglalkozni. A mentőmunkáról további részletek itt olvashatók, a vadállatmentés híreit pedig itt gyűjtöttük csokorba.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.