Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Köszönjük az állatgondozóknak! 2015. július 23.

2015. július 19-25. között ünneplik világszerte a vadvilág fajainak megmentésében tevékeny részt vállaló szakembereket, akik az év minden napján, akár napi 24 órában dolgoznak elhivatottan az állatokért. Köszönjük meg nekik együtt!

Az Állatgondozói Hét (National Zoo Keeper Week) kezdeményezés annak a tiszteletnek az egyik megnyilvánulása, amelyet a vadon élő állatok fajmegőrzésében nélkülözhetetlen szerepet vállaló szakemberek mindenképpen megérdemelnek.

A vadon élő állatok élettere sajnos rohamosan csökken az emberi tevékenység következtében. Ezáltal számos faj egyedszáma kritikusan lecsökkent, sőt, egyre több olyan állat van, amely már csak állatkertekben látható. A visszafordíthatatlannak tűnő folyamatok miatt a fajmegőrzés az állatkertek szinte legfontosabb küldetésévé vált. Ebben oroszlánrésze van az állatgondozóknak, akik önfeláldozó módon végzik munkájukat, amely nem csupán hivatásnak, hanem igazi küldetésnek tekinthető.

Egy állatgondozó végigkíséri gondozottját a születéstől a haláláig. Ha kell, majomszeretettel ápolja. Ha kell, bagolyként virraszt mellette éjszakákon át. Egy állatgondozó olykor az „embercsaládját” is háttérbe szorítja két- vagy négylábú (vagy éppen lábatlan) családtagjai miatt, hiszen az állat végtelenül kiszolgáltatott és csakis egyvalakire számíthat: a Gondozójára. Aki pici korától neveli, ismeri minden mozdulatát, és a farkasétvágyában beálló változásból azonnal sejti, mi baja lehet. Kedvenc falatkájával pedig akkor is elő tudja csalogatni, ha visszahúzódik a csigaházába.

És mi tagadás, gyermekmód megsiratja, ha eljön az utolsó nap…

Az állatgondozók munkáját sokan irigylik. Sokan úgy gondolják, ők naphosszat csak simogatják cuki kedvencüket és boldogan cserélnének velük. Az állatgondozók többnyire diplomás szakemberek, akik trágyát lapátolnak, élelmet aprítanak, az állatok lelkét is ápolják – de ez sem elég ahhoz, hogy valaki igazán jó gondozó legyen. Többségük önfeláldozó módon, a saját és családja szükségleteit hivatástudatának alárendelve él.

Persze, irigyeljük csak őket nyugodtan. Van miért. És ünnepeljük őket együtt. Van miért!

Ha úgy gondolod, küldj nekik erre a posztra válaszul csak egy szót: köszönöm!

További részletek az Állatgondozói Hét kezdeményezésről: https://www.aazk.org/committee/national-zoo-keeper-week/