Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Közel hatezren voltak a Sérült Gyermekek Napján 2015. szeptember 18.

Szeptember 14-én hétfőn tartottuk meg a XIV. Sérült Gyermekek Napját az ÉFOÉSZ-szel közösen. A rendezvényen közel hatezren vettek részt, számos program, színpadi fellépők sokasága és különleges állatbemutató várta a fogyatékkal élő embereket.

Csaknem hatezer fogyatékossággal élő ember – főként gyermekek és fiatalok – vett részt a XIV. Sérült Gyermekek Napján, amelyet szeptember 14-én, azaz hétfőn tartottunk meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségévek (ÉFOÉSZ) közös szervezésben. A különleges nap igen nagy múltra tekint vissza, hiszen ezt az eseményt 1992 óta minden év szeptemberében megtartottuk.
A rendezvény megnyitóján Szekeres Pál miniszteri biztos, dr. Juhász Roland, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezeti igazgatója, Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Bercse László, az ÉFOÉSZ önérvényesítője, intézményünk nevében pedig prof. dr. Persányi Miklós főigazgató köszöntötte a résztvevőket. A megnyitót követően a főbejáratnál színpadi programok, a Nagy-tó térségében az ÉFOÉSZ partnereinek programhelyszínei, a Varázshegyben különleges állatbemutató, illetve a kert területének egészén számos látnivaló várta a vendégeket.

Állatkertünk kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élő emberekre. A kert területén akadálymentesítéssel segítik a mozgáskorlátozottakat, a látássérültek részére pedig az elmúlt tíz évben több Braille-írásos ismertető szöveggel ellátott, állatokat ábrázoló kisplasztikát helyeztek ki (sajnos ezek közül az egyiket idén ellopta valaki). Az intézmény megállapodást kötött a fogyatékossággal élő embereket képviselő meghatározó érdekvédelmi szervezetekkel (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, Siketvakok Országos Egyesülete, Autisták Országos Szövetsége), amelynek keretében az említett szervezetek tagjai és kísérőik az év valamennyi napján jelentős kedvezménnyel kereshetik fel a városligeti intézményt.