Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megérkezett az egymilliomodik látogató 2016. december 14.

Szombaton érkezett meg az Állatkertbe a 2016-os esztendő egymilliomodik látogatója. A nyolcéves Péteri Marcit, aki édesapjával Pilisszentlászlóról látogatott el hozzánk, prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója köszöntötte.

Marcit a kapunál az Állatkert főigazgatója, prof. dr. Persányi Miklós fogadtaA Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye, amelynet évről évre több mint egymillió látogató keres fel. Mivel nincs még egy hasonló intézmény, ahol ekkora lenne a látogatottság, egyedülálló dolognak számít az év egymilliomodik látogatójának köszöntése. Az egymilliomodik látogató kiemelt külsőségek között történő fogadása önmagán túlmutató, jelképes tartalommal is bír, hiszen a köszöntésen keresztül jelképesen az összes többi látogatónak is megköszönjük, hogy ilyen nagyszámú látogatással tiszteli meg intézményünket.

Az idei, 2016-os esztendő egymilliomodik látogatója a nyolcéves Péteri Márton lett, aki édesapjával december 10-én, a déli órákban érkezett meg az Állatkert főbejáratához édesapja társaságában. Marcit a kapunál az Állatkert főigazgatója, prof. dr. Persányi Miklós fogadta.

Az egymilliomodik látogató egy a 2017-es évre szóló éves bérletet, illetve egy plüss sörényes hangyászt, továbbá Bejgli, az október elején született sörényes hangyász kölyök jelképes örökbefogadását kapta ajándékba. Természetesen meg is látogatták az állatot, sőt, még arra is lehetőség nyílt, hogy Marci testközelből is megismerkedhessen Bejglivel, és az anyaállattal, Isabelával.

Az idén 150 éves Fővárosi Állat- és Növénykert kezdettől fogva igen nagy népszerűségnek és látogatottságnak örvend. Története során a legalacsonyabb éves látogatószám 45.343 fő (1874-ben), a legmagasabb pedig 1.938.376 fő (1979-ben) volt. Az idei év eddig eltelt szakaszában a legkisebb látogatottságú nap január 20-a volt 169 látogatóval, a legmagasabb pedig május 21-e, ez utóbbi napon ugyanis 15.110 fő volt a látogatók száma.