Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megérkezett az ötszázezredik látogatónk 2019. július 18.

A négyéves Flóra lett Állatkertünk idei ötszázezredik látogatója. A gödöllői kislány Székelyföldön élő keresztszüleivel együtt érkezett hozzánk, és egy 4 évszakos bérletet kapott ajándékba, amelyet ő és egy felnőtt kísérő vehet igénybe.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ország leglátogatottabb szabadidős programhelyszíne, kulturális, közművelődési intézménye. Látogatóink száma egy évben egymillió fő körül szokott lenni. Így aztán a félmilliomodik látogatónk érkezésére általában a nyár derekán számíthatunk. Így volt ez az idei évben is: ezúttal július 18-án, nem sokkal 12 óra után érkezett meg az esztendő ötszázezredik látogatója a négyéves Flóra személyében. A gödöllői kislány keresztszüleivel látogatta meg Állatkertünket, akik viszont Székelyföldről, Marosvásárhelyről érkeztek.

Flórát és keresztszüleit az Állatkert főigazgatójának képviseletében Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője fogadta a főbejáratnál, átadva az ötszázezredik látogatónak járó ajándékot, egy 4 évszakos bérletet. A 4 évszakos bérlet új elem intézményünk sokféle kedvezményt kínáló jegy- és bérletpalettáján, amelyet az idei szezonban vezettünk be közkívánatra. Ezzel a kedvező árú bérlettel a váltás napjától számított 365 napon belül négy alkalommal lehet látogatást tenni az Állatkertben. Három látogatás időpontja tetszőlegesen megválasztható, a negyedik látogatásnak viszont november, december vagy január hónapra kell esnie. Ezzel a konstrukcióval intézményünk a kert egyre bővülő téli látnivalóira és programjaira is igyekszik ráirányítani a nagyközönség figyelmét.

A 4 évszakos bérletből – ahogy a jegyekből és a „normál" bérletekből is - létezik felnőtt, szenior, diák és gyermek változat is. Sőt, lehet 4 évszakos gyermek + kísérő bérletet is váltani, amelyre csak a gyermek neve van felírva, a felnőtt kísérő azonban más és más is lehet látogatásonként. Flóra is ilyen típusú 4 évszakos bérletet kapott ajándékba.