Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megjelent az Állatvilág legújabb száma! 2017. január 10.

Bővebb terjedelemben, változatlan áron jelent meg az Állatvilág magazin legújabb, január-februári száma.

Hanga Zoltán a tavaly nálunk született kölyök apropóján mutatja be a vörös pandák életét. Írása megismertet a budapesti panda-történelemmel is.

Izgalmas kérdés, hogy mikor, miért és hogyan tűntek el erdeink óriásai: a bölény, az őstulok és a jávorszarvas a Kárpát-medencéből? Dr. Németh Attila írása erre keresi a választ.

Miként lehet visszatelepíteni a természetbe az állatkertekben született állatokat? Sok türelem, szaktudás és tapasztalat mellett szerencse is szükségeltetik ahhoz, hogy az egykori zoo-lakókból szabad állatok legyenek. Sándor István cikkében a lehetőségeket, buktatókat, sikereket és kudarcokat egyaránt számba veszi.

Nem példa nélküli a történelemben, hogy egyes ragadozó fajokat a szemben álló felek bevetettek egymás ellen mint a biológiai hadviselés eszközeit. Ilyen volt az aranysakál is, amely a birkanyájakban tett kártétele miatt tört borsot az ellenség orra alá. Tóth Tamás cikke tágabb összefüggésben az európai aranysakál természetes módon történt térhódításáról szól.

Gerenday József a reformkor jeles tudósa volt, aki elsőként, még jóval a megnyitó előtt elkezdte az állatok gyűjtését Állatkertünk részére. Az ő kalandos életet mutatja be dr. Korsós Zoltán írása.

A kiragadott cikkeken kívül szó esik – egyebek mellett – Európa cinegéiről, Botswana nemzeti parkjairól, a végveszélybe került kanalas partfutóról és a majdnem háziasított jávorszarvasról. Az új rovat, a Hírdzsungel az állatvilág érdekességeiből és újdonságaiból szemezget. És ahogy már megszokhattuk, az Állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum aktuális híreiről is értesülhetünk a lapból.

További hírek, érdekességek: www.allatvilagmagazin.hu