Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma! 2014. július 2.

Jó hír az állatbarátoknak: megjelent az állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével megjelenő Állatvilág magazin második száma! A lap ezúttal is izgalmas olvasmányt ígér, az állatkerti történéseken túl érdekfeszítő cikkekben és pazar képeken enged bepillantást az állatok titokzatos világába.

Az idősebb állatkert-látogatóknak talán ismerősen csenghet az Állatvilág név, hiszen ezzel a címmel 1977 és 1991 között már jelent meg egy nívós természetismereti magazin. A jelenlegi lap azonban „csak" szellemi utódja a hajdani Állatvilágnak, hiszen elődjének tekinti az állatkert majd fél évszázadon át megjelenő A Természet című folyóiratát éppúgy, mint a Herman Ottó által alapított múzeumi lapot, a Természetrajzi Füzeteket.

Az Állatvilág magazin most megjelent számában minden állatbarát talál számára érdekes olvasmányt. Akit leginkább a természetvédelem érdekel, minden bizonnyal örömmel olvassa a Védeni a védhetőt című írást, amely a nemzeti parkok szemléletváltásának szükségességéről szól. Az úti élmények kedvelői Szemadám Györggyel ellátogathatnak a kevéssé ismert, s még inkább félreismert Dél-Afrikába, a különleges antilopok és még különlegesebb madarak hazájába. Dr. Korsós Zoltánnal pedig alászállunk az okinavai barlang mélyére, s megtudjuk, hogy milyen különleges és bizarr állatok tanyáznak a föld alatt. Egy másik cikk Patagónia egykori és mostani lakóiról szól: a dinoszauruszok és a nanduk jól megférnek egymással az oldalakon.

BotsáskaKülönleges nyomozásra invitálja az olvasót állatkertünk főigazgatója, Prof. Dr. Persányi Miklós. Lebilincselő cikkében arra a kérdésre keresi a választ, miképp alakultak ki egzotikus állatneveink. Az évszázadokat felölelő nyomozás eredménye sok kultúrtörténeti csemegével is szolgál.

Az állatkert égisze alatt működő Magyar Madármentők Alapítvány évente ezernél is több állaton, döntően madarakon segít. Az érdekes történetekkel fűszerezett, az alapítvány életét bemutató cikk értékes tanácsokkal is szolgál azok számára, akik elárvult vadállatkölyköt vagy madárfiókát találnak.

KeaAz Állatvilág magazinból természetesen nem hiányozhatnak a társállatok sem, most a szakállas agáma gondozása kerül górcső alá.

Állatkertünk legnagyobb madárritkaságai közé tartoznak a keák, ezért nem meglepő, hogy az Ausztráliában élő magyar zoológus, dr. Hangay György jóvoltából e faj különleges életmódja is bemutatásra kerül, s természetesen nem hiányozhatnak a lapból az állatkert aktuális hírei sem.

Az Állatvilág magazint keresse az újságárusoknál!

A tartalomról részletesebben: www.allatvilagmagazin.hu