Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma! 2014. szeptember 5.

Nemrég a Kenyai East-Tsavo Nemzeti Parkban vadorzók pusztították el a világ talán legnagyobb elefántját, Sataót, Nógrád megyében pedig egy fokozottan védett barnamedve esett áldozatul egy puskagolyónak...

OrrszarvúVajon mi motiválja az embereket arra, hogy a legkülönfélébb módszerekkel pusztítsák Földünk amúgy is ijesztő mértékben csökkenő vadon élő állatvilágát? Mirtse Áron tényfeltáró cikke, a Célkeresztben a vadorzók e kérdésre keresi a választ, ugyanakkor beszámol a vadőrök kilátástalan küzdelméről is.
Szemadám György útleírásában is az orvvadászaté a főszerep. Dél-Afrika nem is olyan régen még példás vadvédelméről volt híres, például itt sikerült megmenteni a szélesszájú orrszarvút a kihalástól, ám az elmúlt években aggasztó hírek érkeznek a kontinensről. A vadorzók elözönlötték Dél-Afrikát, és felmérhetetlen pusztítást végeznek még a nemzeti parkokban is. A kilátások pedig egyre borúsabbak.

Steve Irwin neve nem ismeretlen a magyar állatbarátok előtt, hiszen különleges filmjeit a hazai nézők is láthatták. A 2006-ban elhunyt természetbúvár egy különleges állatkertnek is tulajdonosa volt, melyet azóta a családja üzemeltet. Az Ausztrália Zoot Korsós Zoltán mutatja be A „krokodilvadász" állatkertje című cikkében.
S ha már a krokodiloknál tartunk, mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmet Hangay György cikkére, amely az egyik legveszedelmesebbnek tartott állatfaj, a bordás krokodil életébe enged bepillantást.
Tóth Zsigmond a fogságban tartott nagypapagájok helyzetét taglalja, beszámolva arról, hogy szerencsére jelentősen lecsökkent a kereslet a vadon fogott példányok iránt.
Az amatőr madarászok régóta hiányoltak egy olyan cikket, amely bemutatja azokat a tollas fajokat, amelyek az utóbbi néhány évben jelentek meg a hazai faunában. Nos, Selmeczi Kovács Ádám most e tartozást egyenlíti ki Jöttek, láttak, fészkeltek című cikkével.
Az arany oroszlánmajmot egyértelműen az állatkertek mentették meg a kipusztulásról. Erről az áldozatos munkáról számol be Kovács Zsolt cikke.
Az Állatkert legújabb lakói közé tartoznak a sörényes hangyászok, melyek nem csak fizimiskájuk, hanem viselkedésük miatt is különlegesek. Sok érdekességet olvashatunk róluk Hanga Zoltán Csodaállat Dél-Amerikából című írásában.
A lapból természetesen nem hiányozhatnak az Állatkert aktuális hírei sem, sőt egy hajdan Pesten élt kedvenc, a ma Nagyszebenben lakó hímoroszlán, Pussy mindennapjairól is beszámol a képes magazin.

Az Állatvilág magazint keresse az újságárusoknál! A tartalomról részletesebben: www.allatvilagmagazin.hu