Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma! 2015. március 10.

Megjelent az Állatvilág, az Állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum közös magazinjának legújabb száma, amelyben minden állatbarát talál magának érdekes olvasnivalót. Írásunkban a legfrissebb lapszám tartalmából kínálunk ízelítőt.

Az Állatvilág magazin március-áprilisi számában minden állatbarát talál számára érdekes olvasmányt. Megtudhatjuk például, mekkora veszélyt jelent a hazai nagyvadállományra a farkas, s egyáltalán van-e helye a hazai faunában az egyszer már kipusztult ragadozónak.

Nemrégiben egy magyar természettudományos expedíció járt Ausztráliában, egyfelől faunisztikai felméréseket végeztek, másfelől filmet forgattak. Kalandos út volt, melynek eseményeiről dr. Hangay György számol be a lap hasábjain.

Minden állatbarát tudja már, hogy Przewalski-vadlovak nyargalásznak a Hortobágyon, ám arról ritkábban esik szó, hogy hatalmas birodalmukat egy különleges szarvasmarhafajtával osztják meg. Róluk, az úgynevezett Heck-marhákról szól Sándor István cikke.

Kiválasztásra kerültek az év állatai. A búbos bankát már az előző lapszámunkban bemutattuk, most a többi következik: a nagy szentjánosbogár, a dunai tarajosgőte, a kecsege és az ürge.

Emellett természetesen még számos érdekes cikk, gazdag, változatos híranyag, valamint az Állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum újdonságainak ismertetése sem hiányzik a magazinból.

Az aktuális szám tartalmáról részletesebben a magazin honlapján (www.allatvilagmagazin.hu) olvashat.

Keresse a farkas-címlapot az újságárusoknál!