Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megnyílt a kínai fényvarázs az Állatkertben 2016. április 8.

Vízigesztenye tánccal és hagyományos kínai oroszlántánccal vette kezdetét a kínai fényvarázs az Állatkertben. A hivatalos megnyitó április 7-én volt, másnap este pedig már a nagyközönség is megcsodálhatta a színpompás lampionok sokaságát.

Április 7-én este került sor a Sárkányok Éjszakái – kínai fényvarázs az Állatkertben címet viselő időszaki bemutató ünnepélyes megnyitójára. A kínai lampionművészet csaknem ezernyi alkotását negyvenöt kompozícióba rendezve felvonultató különleges bemutatót dr. Guo Xiaoguang (Kuo  Hsziao-kuang), a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kulturális tanácsosa, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főváros humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója nyitotta meg.

A megnyitón a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola művészeti csoportja vízigesztenye táncot mutatott be, a Golden Tiger’s Kung-fu Egyesület pedig hagyományos kínai oroszlántánccal szórakoztatta a meghívott vendégeket.

A kínai fényvarázs az Állatkertben április 8-tól május 22-ig látogatható esténként 19 és 22 óra között. A látnivalókról bővebben itt olvashat.