Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megújult az ÁLLATVILÁG! 2016. január 12.

Januártól az eddiginél változatosabb tartalommal, érdekes állatkerti háttéranyagokkal, új külcsínnel és változatlan áron jelenik meg az ÁLLATVILÁG magazin.

A nyitó cikk, a Végtelen vonulás arra keresi a választ, mi kényszerít bizonyos állatfajokat arra, hogy időről időre vándorútra keljenek.

Nem kevésbé érdekes Sándor István írása az altatólövedék állatkerti alkalmazásáról.  Ez az általánosan elfogadott módszer ugyan nem csodafegyver, ám segítségével egyszerűbb az állatok befogása, szállítása és gyógykezelése.

Állatkertünk legújabb attrakciója a rozsomák, így nem csoda, hogy kiemelten foglalkozik a lap e nagy testű menyétféle ragadozóval – különösen annak tudatában, hogy utoljára száz éve találkozhatott rozsomákkal a főváros közönsége.

A harkályok egyáltalán nem hasonlítanak a hatalmas csőrű tukánokra, holott rokonok. Ám a frissen kikelt harkályt és tukánt még nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól. Tukánok a Budapesti Állatkertben is élnek, ezért is érdemes közelebbről megismerkedni velük.

Szokás szerint nem hiányozhat az ÁLLATVILÁG magazinból egy tudományos expedícióról szóló beszámoló sem, ezúttal a perui őserdőbe kalauzolja el az olvasót dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója.