Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mentett állatok elengedése Tiszaalpáron 2021. szeptember 17.

A vadállatmentő munka legszebb pillanatai mindig azok, amikor a sikeresen rehabilitált állatokat visszajuttathatjuk természetes élőhelyükre. Nemrégiben Tiszaalpár térségében engedtünk el mentett vércséket, kuvikokat és egy mocsári teknőst is.

Az Állatkertünkben lakó állatok és növények mellett rendszeresen igyekszünk hírt adni azokról a védenceinkről is, akik segítségre szoruló mentett állatként kerültnek be vadállatmentő központunkba. Múlt héten például már beszámoltunk a sikeresen felnevelt árva denevérekről, akiket nemrégiben engedtünk el egy arra alkalmas helyszínen. De a közelmúltban más sikeresen rehabilitált állatokat is visszajuttattunk természetes élőhelyükre.

A közelmúltban például a tiszaalpári Nagy-tó közelében hat nálunk nevelkedett vörös vércsét, három szintén mentőhelyünkön felnevelt kuvikot, továbbá egy mocsári teknőst bocsátottunk útjára egy olyan élőhelyen, ahol mindannyian megtalálják a számításukat, és természetesen további fajtársaikkal is találkozhatnak.

A vadállatmentő munkának talán ezek a legfelemelőbb pillanatai, amikor a sikeresen rehabilitált állatok visszatérhetnek természetes élőhelyüknek. Ezt a műveletet a szakemberek repatriálásnak nevezik, amely a vissza, illetve a haza jelentésű latin szavakból eredő kifejezés.

Természetvédelmi tevékenységünk részeként évente mintegy kétezer mentett állatról gondoskodunk. Magyarországon honos, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedei ők, akik valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak. A sérült, vagy beteg állatokat meggyógyítjuk, a legyengülteket felerősítjük, az elárvultakat pedig felneveljük. Ha pedig sikerül elérni, hogy az állatok ismét képesek legyenek emberi segítség nélkül boldogulni, partnereinkkel közösen olyan alkalmas élőhelyet keresünk nekik, ahol folytathatják vadonbeli életüket.

Vadállatmentő tevékenységünkről honlapunkon egyéb részleteket is megosztunk az érdeklődőkkel. A mentőmunka további hírei pedig itt olvashatók.

(a felvételeket Nagy Ágnes és Albert László készítették)