Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mentett állatokat engedtünk szabadon 2016. április 1.

A mentő tevékenység legszebb része, amikor az arra alkalmas mentett állatokat visszajuttatjuk a természetbe. Kedden gólyákat, sünöket, denevéreket és mocsári teknősöket engedtünk szabadon a Hortobágyi Nemzeti Park védett területén.

Állatkertünk barátai körében közismertnek mondható, hogy számos egyéb tevékenység mellett olyan Magyarországon őshonos, természetvédelmi oltalom alatt álló állatok mentésével is foglalkozunk, amelyek valamilyen ok miatt átmenetileg emberi segítségre szorulnak. A cél mindig az, hogy a sérült állatokat meggyógyítsuk, az elárvultakat felneveljük, a legyengülteket felerősítsük, a telelésben megzavartakat biztonságban átteleltessük, majd amikor alkalmassá válnak arra, hogy újra emberi segítség nélkül boldoguljanak, visszajuttassuk őket a természetbe.

Az idei év első szabadon engedésére kedden került sor. Munkatársaink tizenhét sünt, tizennégy rőt koraidenevért, egy közönséges késeidenevért, hat törpedenevért, három fehér gólyát, egy nagy liliket és hat mocsári teknőst engedtek el a Hortobágyi Nemzeti Park területén, erre alkalmas élőhelyeken, természetesen a nemzeti park munkatársaival együttműködve. A megmentett, s most a vadonba visszakerült állatok természetvédelmi eszmei értéke 1.550.000 Ft.

Az Állatkertben zajló állatmentő tevékenységről, amely az intézményünk által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik, ide kattintva olvashat további részleteket.