Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szakmai életműdíjat kap az Állatkert nyugalmazott főigazgatója 2020. szeptember 29.

Életműdíjjal tünteti ki és tiszteletbeli tagjává választja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége Prof. Dr. Persányi Miklóst, Állatkertünk nyugalmazott főigazgatóját. Az intézményünk számára is komoly elismerést jelentő díjat pénteken adják át.

A napokban tartja éves konferenciáját az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA). Az évről évre megrendezett esemény az állatkerti szakma legrangosabb találkozója a világon, melyet ebben az esztendőben – a koronavírus világjárvány miatt – virtuálisan tartanak meg.
Az éves konferencia október 2-i záróülésén EAZA-életműdíjjal (EAZA Lifetime Achievement Award) tüntetik ki Prof. Dr. Persányi Miklóst, a Fővárosi Állat- és Növénykert nyugalmazott főigazgatóját, egyúttal a szövetség tiszteletbeli tagjává (Honorary Member) is megválasztják. A díj nemcsak a nyugalmazott főigazgató, hanem az egész intézmény számára is nagy megtiszteltetés, és jól mutatja, hogy a magyar főváros állatkertje milyen fontos szerepet tölt be az állatkertek nemzetközi szakmai közösségében.

További információk sajtóközleményünkben olvashatók.

A záróesemény, amelynek része lesz a díjátadás is, október 2-án pénteken 14 és 16 óra között minden érdeklődő számára nyomon követhető lesz az EAZA hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/EAZA01)