Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Százezren kedvelik Facebook oldalunkat 2014. július 24.

Százezer fölé emelkedett azok száma, akik lájkolták Állatkertünk Facebook-oldalát, s ezzel követőivé váltak az ott rendszeresen megosztott híreknek, képeknek, kisfilmeknek, egyéb érdekességeknek. Facebook-oldalunk több mint négy esztendőre visszatekintő történetéről és követőinek folyamatos növekedéséről cikkünkben bővebben is olvashat, sőt felelevenítjük a legnépszerűbb képeket, híreket is.

A Fővárosi Állat- és Növénykert 2010. március 3-án indította el Facebook-oldalát. A kezdeti néhány tucat rajongóból hamar több ezer lett, majd pedig tízezres nagyságrendben követték híreinket Állatkertünk barátai. Az oldal kedvelőinek száma mindvégig folyamatosan növekedett, a rajongótábor organikus módon gyarapodott. Ez azt jeleneti, hogy nem trükköztünk lájkolós játékokkal és egyéb huncutságokkal, egyszerűen csak arra törekedtünk, hogy hetente több alkalommal is beszámoljunk barátainknak az Állatkert újdonságairól, érdekességeiről s olyan különleges tartalmakat is megosszunk, amellyel másutt nem találkozhattak az internetezők. 2013 áprilisában már 50.000 követője volt az oldalnak, 2014. július 24-én pedig elértük a 100.000 lájkot is. Külön öröm számunkra, hogy csaknem 22 ezren tiszteltek meg nyilvános értékelésükkel. Az értékelések nagy része pozitív, amit jól mutat, hogy 16 ezren a maximális 5 csillaggal értékelték intézményünket, az összes értékelés átlaga pedig 4,6 csillag. Ezzel együtt a negatív, kritikus véleményeket is örömmel fogadtuk és fogadjuk ezután is, különösen akkor, ha kulturált módon, építő jelleggel vannak megfogalmazva. Az építő kritikákat megfontolva és azokból tanulva ugyanis tovább javíthatjuk szolgáltatásainkat.

2010 márciusa óta hatszáznál is több posztot (híreket, képeket, albumokat) tettünk közzé a Facebookon. Az elsőt, a 2010. március 3-án született zsiráfborjúról szóló híradást még csak 28-an lájkolták, de Asha, a kiselefánt tavalyi születésekor voltak olyan posztok is, amelyeknél ötvenezren fejezték ki tetszésüket. A lájkok száma alapján a tíz legnépszerűbb posztból kilenc egyébként Ashával, egy pedig az egyik zsiráfborjúval foglalkozott. A kiselefánt születése különben is nagy fellendülést hozott, hiszen akkoriban néhány hét alatt hirtelen húszezer fővel gyarapodott a követők száma. Erre azokban a hetekben a szaksajtó is felfigyelt.

Arra törekszünk, hogy szeretetüket és figyelmüket a továbbiakban is kiérdemeljük, így a jövőben is rendszeresen beszámolunk Állatkertünk újdonságairól, érdekességeiről, s megosztunk olyan „prémium" tartalmakat is, amelyekkel kifejezetten a Facebook közösségének kívánunk kedveskedni.

Az állatkerti Facebook-oldal elindulása óta közzétett legnépszerűbb posztokat elevenítjük fel egy-egy kép segítségével az alábbiakban:

Bongo - 2010. április 16.

Moira - 2010. április 26.

Virgil, Thrax és Manu - 2011. július 1.

Asha első sétája a külső kifutón 2013. február 19.

Surina, Salima, Sinha, Sachin és mamájuk, Shirwane - 2013. március 28.

Shemsa és a zsiráfcsorda 2013. május 22.